Knipsel1

Halsema over niets doen tegen salafistisch onderwijs: 'dat is af en toe frustrerend'

Geen categoriesep 14 2019, 9:00
Burgemeester Halsema sprak in AT5's Het Gesprek met de Burgemeester over het pappen en nathouden met betrekking tot salafisme in Amsterdam. Bij de gemeente vinden ze het vooral 'af en toe frustrerend'.
Vooralsnog gaat het in de gemeente Amsterdam om maar liefst negen islamitische onderwijsinstellingen waar salafisme wordt gepredikt. Niet om het een of ander, maar dat is best wel behoorlijk fucking veel! En wat kan de gemeente Amsterdam daar volgens Halsema allemaal aan doen?
Allereerst zegt ze dat ze het probleem al langere tijd erkennen en in de gaten houden maar dat de omvang ervan wél nieuws voor haar is. Sterker nog, islamitische onderwijsinstellingen waar zij (vanwege het Haga Lyceum) contact mee heeft, zijn nét zo verbaasd als Halsema! Maar tegelijkertijd ondernemen ze kennelijk wel stappen om salafisme de kop in te drukken. Dit hou je toch niet voor mogelijk? Volgens mij is er gewoon helemaal niets aan gedaan en werd er simpelweg weggekeken.
'Optreden? Naja de vraag is of je kán optreden...'
"Zolang het binnen de grenzen van de rechtsstaat is," zo zegt ze, "kan je het slechts veroordelen." Nou daar schieten we natuurlijk helemaal niets mee op. Zij legt de verantwoordelijkheid hiervoor bij het rijk, "want die gaan over de inhoud van het onderwijs." Wat dus betekent dat het salafisme-bestrijdingsteam bestaat uit de ministers Slob en Koolmees. Laat dat maar even op je inwerken.
Laat eigenlijk alles wat zij zegt maar even op je inwerken: Zij en haar ambtenaren zagen het probleem, net als de islamitische gemeenschap. Beide wisten niet dat het probleem zó groot was. Ook kunnen beide partijen feitelijk niets anders doen dan veroordelen, want ingrijpen is aan de ministers.
Wat een absurde situatie in dit land waar een probleem gewoon gesignaleerd is en groter wordt, terwijl iedereen toekijkt 'want regels'. En als er weer een homo neer wordt geknuppeld of er een keer een aanslag komt, dan zijn we allemaal weer geschokt en hebben we weer meer wetten nodig. Belachelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten