snapshot1

Peiling: kwart van Nederland vindt Rutte ideale premierskandidaat

Geen categoriesep 14 2019, 10:00
Uit een onderzoek gedaan door I&O Research blijkt dat Mark Rutte door een kwart van de Nederlanders nog steeds wordt gezien als de ideale premierskandidaat. Aan het onderzoek deden 2262 Nederlanders mee. Via Het Parool.
Een kwart van de Nederlanders heeft Rutte als eerste of tweede keus voor de premierskandidaat, gevolgd door Klaas Dijkhoff met 15 procent en Frans Timmermans met 14 procent.
De hoge score van Rutte kan ik nog wel begrijpen. De VVD staat er relatief goed voor en hij is al sinds 2010 minister-president. Maar Dijkhoff en Timmermans op respectievelijk de tweede en derde plaats? Daar kan ik met m'n kop echt niet bij.
Dijkhoff met z'n onnozele 'proefballonetjes' en Timmerfrans die meent dat de islam 'seit zweitausend Jahren' bij Europa hoort en meent dat alleen diversiteit ons kan redden van de ondergang. Dan heb ik toch echt het idee dat deze 2262 Nederlanders stront in hun oren en ogen hebben, of het boeit ze allemaal niet en 'vinden hem er wel aardig uitzien'.
En ach, ergens kun je het ze ook niet kwalijk nemen, want welke andere opties zijn er? Baudet en Wilders zijn voor deze mensen 'een beetje eng', dus kom je al snel bij de opties die een degelijke eerste indruk hebben achtergelaten en een beetje statig of veelbelovend over komen. We moeten nog maar zien of mensen er bij de volgende verkiezingen nog steeds zo over denken. Ik denk van niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten