Halsema zoekt verbroedering na moord op Bas, deelt belachelijk slecht gedicht op Instagram en zet comments uit

Halsema zoekt verbroedering na moord op Bas, deelt belachelijk slecht gedicht op Instagram en zet comments uit

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, kijkt beteuterd op een herdenking. Bron: DutchMen / Shutterstock.com.

Het is diep triest dat zo'n moord wordt gepolitiseerd, maar daar valt ook niet altijd wat aan te doen. Op het moment dát het gebeurt, kan het soms nog wel in goede banen worden geleid. Als je de mensen redelijk aan kunt voelen, tenminste. Nou, dat gaat hier dus echt grandioos mis!

Links van het screenshot ziet u het bedroevende en ronduit waardeloze gedicht van 'Stadsdichter van Amsterdam' Gershwin Bonevacia, geschreven met hetzelfde doel voor ogen. Het gaat over hoe hij door een willekeurig nummer op de radio (Forever Young) ineens aan Bas moest denken, die misschien ook wel 'voor altijd had willen leven'. Ja, echt. Hou toch op zeg...

De 'verbroederende' boodschap van Halsema maakt het op de één of andere manier nóg erger. 'Alle moorden zijn erg maar deze was wel héél erg, kijk maar naar onze stadsdichter!' Al snel werd duidelijk dat er maar weinig terecht kwam van die 'verbroedering', want de comments werden direct uitgeschakeld. Lijkt toch ook helemaal nergens op, zo'n bericht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties