Hasan Küçük huilt om 'zo waarlijk helpe mij Allah'

Geen categoriemrt 28 2014, 9:44
Vreemd.
Dit is een vreemd verhaal... en dan nog wel van beide kanten:

Een Haags gemeenteraadslid dat Allah wilde aanroepen bij het afleggen van zijn ambtseed, is door burgemeester Van Aartsen teruggefloten. Bij de installatie van de nieuwe raad eindigde Hasan Küçük van de Islam-Democraten in eerste instantie zijn eed met "Zo waarlijk helpe mij Allah".

Küçük werd daar vervolgens op aangesproken door Jozias van Aartsen, waarna hij zijn tekst veranderde. Achteraf liet de 'islamdemocraat' weten dat hij een statement wilde maken omdat hij de beperkte keuzes 'niet meer van deze tijd' vindt.
Op zich is het vreemd dat een islamitisch raadslid 'Allah' niet mag noemen als dat meerwaarde voor hem heeft, maar aan de andere kant is het nog vreemder dat Küçük er zo'n groot verhaal van maakt. Zeg gewoon "zo waarlijk helpe mij God," en je bent klaar. In het Nederlands heet God namelijk, umh, God. Het Arabische woord voor God is weliswaar Allah, maar Nederland is geen Arabisch land (gek he?).
Natuurlijk heeft de 'Allah' een diepere betekenis voor veel moslims dan 'God' voor de meeste christenen (er gaat een hele theorie schuil achter de naam Allah, religieuze moslims scanderen 'Allah' de hele dag door, de naam wordt gebruikt om op te mediteren, zoals boeddhisten ook doen, etc.), maar dan nog: als je in Nederland woont heb je je aan te passen. Feitelijk komt het immers op hetzelfde neer: in beide gevallen roep je een monotheïstische godheid aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten