Christelijke Pakistaan krijgt doodstraf voor 'beledigen' Mohammed

Christelijke Pakistaan krijgt doodstraf voor 'beledigen' Mohammed

Belachelijk.

Waar zijn de Gutmenschen als je ze nodig hebt?

Een Pakistaanse christen is ter dood veroordeeld wegens godslastering. De zaak leidde vorig jaar tot heftige rellen in de stad Lahore. Er werd vorig jaar maart aangifte gedaan tegen de twintiger, omdat hij na een avondje stappen de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Hij werd daarop opgepakt door de politie.

Twee opmerkingen:

1. Het is bespottelijk dat hij de doodstraf krijgt omdat hij iets negatiefs over Mohammed zegt. Dat noemen we nou vrijheid van meningsuiting jongens. Radicale moslims zeggen ook weleens vervelende dingen over historische figuren die belangrijk zijn voor christenen. Dan wordt er niet ingegrepen, maar andersom wel. Het is het zoveelste bewijs van een dubbele standaard van Pakistan.

2. De NOS noemt belediging van Mohammed godslastering maar dat slaat volstrekt nergens op. Anders dan in het christendom wordt de grondlegger van de islam namelijk niet gezien als 'goddelijk.' Mohammed was een profeet volgens moslims, niet 'de zoon van God.'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties