Heb je familie of vrienden die deze kerstvakantie naar China gaan? Dan moet je ze hiervoor waarschuwen

Geen categoriedec 27 2015, 17:00
Toeristen in China moeten deze weken extra goed opletten.
Heb je familie, vrienden of kennissen die deze kerstvakantie naar China gaan, of ben je zelf van plan om dat land te bezoeken? China wordt een steeds populairdere vakantiebestemming voor Nederlanders, vanwege de prachtige natuur, de schattige pandaberen en eeuwenoude gebouwen die er te bewonderen zijn. Maar een bezoek aan het land van de draak is niet zonder gevaren.
De Amerikaanse en Britse ambassades in Beijing hebben toeristen gewaarschuwd om extra op te letten deze weken. Er zijn namelijk serieuze aanwijzingen van een verhoogde terreurdreiging rond Kerst en Oud en Nieuw. Ook de Franse en Australische ambassades hebben hun landgenoten gewaarschuwd, en het gevaar geldt ook voor Nederlanders.
Terroristen zouden namelijk vooral Westerse toeristen als doelwit voor ogen hebben voor een potentiële aanslag. Op die manier zouden ze niet alleen veel doden kunnen maken, maar ook het groeiende toerisme in China ondermijnen. In het noordwesten van China wonen veel moslims, die zich steeds meer verzetten tegen het Chinese regime. Sommige van hen willen simpelweg meer vrijheid, maar anderen zijn zeer radicaal – een paar Chinese moslims hebben zich zelfs aangesloten bij ISIS. De oudste ISIS-strijder is zelfs een 80-jarige Chinees.
Screen Shot 2015-12-27 at 16.03.33
In reactie op de terroristische dreiging zijn sommige straten in de populaire Sanlitun-wijk van Beijing afgesloten, en is er extra veel politie op straat. Het is niet zo dat het levensgevaarlijk is om nu naar China te gaan, maar het is wel verstandig om op te letten als er ergens een tas of koffer staat zonder eigenaar. Let dus goed op, want ook in China willen ISIS en andere radicale groeperingen aanslagen plegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten