Heel de wereld zoekt naar ontvoerde Derk Bolt

Geen categoriejun 20 2017, 21:00
Soms lijkt de wereld een plek waar iedereen met zichzelf bezig is en iedereen vastzitten in een informatiebubbel waardoor ze alleen bezig zijn met de dingen waarmee ze positief geconfronteerd worden. In die wereld vormt Nederland geen grote factor en dat maakt ook niet uit, maar vandaag lijkt de wereld totaal anders te zijn. De ontvoering van Derk Bolt, de presentator van Spoorloos, is wereldnieuws.
Bolt heeft menig persoon in tranen laten uitbarsten in afleveringen van het programma Spoorloos. Een programma dat bloedverwanten die elkaar niet kennen bij elkaar brengt. In Colombia is de presentator en zijn vaste cameraman Eugenio Follender verdwenen en later zoals we hoorden, ontvoerd. Het leger van Colombia heeft vermeld dat de rebellengroep ELN de heren vasthoudt, maar daar is nog geen duidelijkheid over.
Nieuwsprogramma's uit heel de wereld zijn gefixeerd op de ontvoering, zoals het Amerikaanse ABC en de Britse BBC. De media in Colombia zijn in alle druk bezig om erachter te komen wat er aan de hand is en zelfs hooggeplaatste individuen van ELN hebben aangegeven onderzoek te doen naar de mogelijkheid dat aanhangers van de groep Bolt vasthouden. Iedereen doet mee, maar niemand weet er iets van.
In het noorden van het land ging Bolt langs de grens met Venezuela naar een nieuwe bestemming voor het programma. Colombia is sowieso het favoriete land van de presentator en veel van de reizen voor het programma Spoorloos hebben hem dan ook naar het land geleid.
De zoektocht gaat zo ver dat zelfs de Rooms-Katholieke Kerk zich bemoeit met de zoektocht en de rebellenbeweging aanspoort tot de vrijlating van Derk Bolt en zijn camerman.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten