Heel Nederland leeft mee met wat er in Oss is gebeurd: 200.000 euro opgehaald voor de nabestaanden

Geen categoriesep 23 2018, 18:00
Het is een onderwerp waar heel Nederland het de afgelopen dagen over heeft: het ongeval in Oss met de kinderen op een spoorwegovergang. Er is zelfs gesproken over het verbod van de 'stint', een gemotoriseerde bakfiets. Sommige dingen kan je niet voorkomen en dat was ook hier het geval. De brandweermannen hebben goed werk geleverd en heel Nederland leeft mee. Er werd ook stilgestaan in de Tweede Kamer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.
Na het ongeval is er een inzamelactie opgezet, om geld bijeen te brengen voor de nabestaanden en de slachtoffers in het ziekenhuis. Aan die oproep hebben heel veel mensen gehoor gegeven.

De inzamelingsactie voor de nabestaanden en de slachtoffers van het ongeluk in Oss heeft inmiddels meer dan 200.000 euro opgeleverd. Initiatiefnemer Nick Nietveld begon de actie vrijdag via de website Doneeractie.nl, met als doel 60.000 euro op te halen.

Binnen een dag werd al meer dan 150.000 opgehaald. Het geld is bedoeld voor de uitvaart van de vier omgekomen kinderen of aanpassingen in het huis van het meisje en de begeleidster die zwaargewond in het ziekenhuis liggen.

Vanwege het hoge bedrag zal een deel van het geld mogelijk worden besteed aan nazorg voor de betrokken, zo zei Nietveld in het NOS Radio 1 Journaal.

Mensen kunnen nog tot en met vrijdag geld doneren voor de actie Slachtoffers treinongeval Oss.

Op dit soort momenten zie je hoe goed mensen voor elkaar kunnen zijn en wat we als gemeenschap kunnen bereiken. Wat we voor elkaar over hebben. Al die negativiteit, zij het in de politiek of tussen bevolkingsgroepen, het lijkt soms alsof er alleen maar lelijkheid bestaat. Dit is goed bewijs dat het tegenovergestelde waar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten