Helft Britse Joden: op lange termijn geen toekomst voor ons in Europa

Geen categoriejan 14 2015, 19:00
Schokkende cijfers tonen aan: steeds meer Joden willen weg uit Europa.
Dit is een in- en intriest bericht:

Meer dan de helft van de Britse Joden denkt dat zij op de lange termijn geen toekomst in Europa hebben. Een kwart van hen heeft de afgelopen twee jaar overwogen hun land te verlaten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2230 Joden in Groot-Brittannië, dat is uitgevoerd in opdracht van de Campagne tegen Antisemitisme (CAA).

Volgens voorzitter Gideon Falter van de Campagne tegen Antisemitisme is het antisemitisme in Groot-Brittannië dan wel nog niet zo groot als in de rest van Europa, maar de resultaten van het uitgebreide onderzoek moeten "iedereen wakker schudden". Wat niet is, kan immers nog komen.
Aan de overkant van het Kanaal is het inderdaad nog niet zo erg als in Frankrijk, in het land waar een Jodenhatende 'cabaretier' talloze Fransen zover krijgt de omgekeerde Hitlergroet te brengen, en waar de antisemitische supermarktkiller Amédy Coulibaly een week geleden vier Joden vermoordde in een koosjere supermarkt omdat hij 'Palestina' wilde verdedigen.
Maar waakzaamheid is geboden, want:

Volgens Falter staat het land op een beslissend punt. Als het antisemitisme niet zonder pardon wordt bestreden, zal het groeien en kunnen Britse Joden steeds meer vragen stellen over hun plaats in Groot-Brittannië, meent hij.

Het is geen nieuw fenomeen dat Joden zich niet veilig voelen in Europa. De geschiedenis herhaalt zich. Dat maakt mij misselijk. Het antisemitisme jaagt steeds meer Joden weg uit Europa. Ze vertrekken naar Israël, omdat ze daar niet worden aangevallen omdat ze Joods zijn. Nou ja, behalve door praktisch ieder moslimland om Israël heen dan.
Het dilemma voor Europese Joden kan niet groter zijn: moeten ze ondanks alles in de landen blijven wonen waar ze worden beschimpt door links, extreem-rechts en radicale moslims, of moeten ze aliyah maken naar Israël, het land dat al sinds de oprichting in 1948 moet vechten voor haar bestaansrecht omdat radicale moslims het land willen wegvagen van de aarde?
Wanneer leren we nou eens van de geschiedenis? De Joden zijn altijd de eerste slachtoffers in haatzaaierij, pogromgs en oorlogen, maar zij zullen zeker niet de laatste zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten