Henk Krol haalt uit naar schofterig kabinet: voedsel in tien jaar tijd 14,5% duurder, maar pensioenen NIET geïndexeerd

Henk Krol haalt uit naar schofterig kabinet: voedsel in tien jaar tijd 14,5% duurder, maar pensioenen NIET geïndexeerd

Op deze manier belanden alle bejaarden in het armenhuis.

50Plus-leider Henk Krol maakt zich terecht boos over het feit dat de prijzen van voedingsmiddelen in tijd jaar tijd met 14,5% zijn gestegen -- groente en fruit werden zelfs rond de 20% duurder -- terwijl de pensioenen in diezelfde periode niet geïndexeerd werden. Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar dit is natuurlijk waarom zoveel ouderen de afgelopen jaren aan de bedelstaf gebracht zijn:

Klaas Willting, voormalig woordvoerder van de politie Amsterdam, vind dat ook volstrekt onacceptabel:

Ongelooflijk genoeg werd gisteren nog bekend dat vlees en vis juist het afgelopen jaar flink duurder werden. Al met al is de prijsstijging van voedsel in een jaar tijd met maar liefst 3,8% gestegen.

Ja, dat lees je goed: in één jaar tijd met 3,8%. Dat zijn ongelooflijke cijfers, zeker als je dan in gedachten houdt dat de pensioenen dus niet geïndexeerd worden. Bejaarden gaan er keihard op achteruit, ze hebben nu zelfs moeite om eten te kopen. Vlees. Vis. Fruit. Groente. Ze kunnen het gewoon niet meer betalen.

Het is toch ongelooflijk dat we dit laten gebeuren?

Lees meer over:
Mark Rutte Henk Krol Voeding

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties