NRC-knechtje Henk Otten (FVD) buigt het hoofd voor de media en ondermijnt zijn partij

NRC-knechtje Henk Otten (FVD) buigt het hoofd voor de media en ondermijnt zijn partij

Man, man, man. Wat een kansloos artikel in de NRC vanochtend! Ik bedoel dat stukje waarin Henk Otten (FVD) zichzelf te buiten gaat en afgeeft op Thierry Baudet. Volgens Otten zou Baudet 'de partij te ver naar rechts trekken' en 'de aandacht op hemzelf vestigen'. Het artikel toont vooral aan dat Otten het hoofd buigt voor de macht van de massamedia.

Vorig jaar verweet Henk 'de tank' Otten anderen nog 'baasje te willen spelen', maar vandaag verscheen de keurige Drent in de NRC om zélf baasje te spelen. Keurig in pak zat hij daar in de zon op een stoeltje. De kersverse senator zei:

„Nou, ik probeer er alles aan te doen dat we niet ten onder gaan. Laten we vooral de handen uit de mouwen steken.”

Wellicht kan hij beginnen om de kritiek intern te bespreken in plaats van via de media?

Het NRC-stuk is verder uiterst opmerkelijk. Otten bedient zich van negatief taalgebruik wanneer hij over Baudet spreekt. Of hij zichzelf daarmee tot het redelijke alternatief op 'centrum-rechts' wil bombarderen om daarmee kiezers te trekken of dat hij daadwerkelijk van mening verschilt met Baudet weten we niet. Wat we wel weten is dat het een zeer opmerkelijk artikel was waarin Otten vreemde uitspraken doet over zijn partijgenoot:

"Ik ben niet de hele dag bezig met atonale muziek en moderne architectuur."

Verder buigt Otten het hoofd diep voor mediamacht:

"Baudet moet onze mensen niet nodeloos in de wind zetten. Het is misschien leuk om een gewaagde uitspraak te doen, maar we zijn nu een grote partij. Hij gaat over zijn eigen woorden, maar woorden hebben consequenties. [...]"

Moet je nagaan. Een 'gewaagde uitspraak' is de beste man al bang voor. Wat een doetje. Maar welke uitspraak bedoelt hij dan? Verwijst hij daarmee bijvoorbeeld naar de uitspraak waarin het woord 'boreaal' werd genoemd tijdens de verkiezingsavond van de Provinciale Statenverkiezingen?

Even over die 'gewaagde uitspraak': wie legde eigenlijk de associaties tussen 'boreaal' en 'extreem-rechts'? Ik niet. Ik associeer de term boreaal namelijk met 'noordelijk klimaat' vanwege het feit dat de term verwerkt zit in het spel City Skylines.

Maar sommige lieden zoeken altijd naar het slechte om anderen te ondermijnen.

Personen die de term 'boreaal' associëren met extreem-rechts hebben zélf een extreem-rechts frame. Immers associeer je deze term enkel met extreem-rechts als je op de hoogte bent van het vocabulaire van extreem rechts! Verder is het uitvergroten van twee seconden spraak tijdens de verkiezingsuitslag tot het 'wezen van Baudet' niet alleen achterbaks, maar ook intellectueel oneerlijk.

Nadat Baudet de uitspraak deed zochten de media gewoon heel lang totdat ze iets 'schokkends' vonden om Baudet te pakken. Je zou dan verwachten dat Otten het voor zijn voorman opneemt. Maar nee. In plaats van het bieden van steun boog Otten het hoofd voor de NRC. Een tegenwerping kwam evenmin uit de hoek van 'communicatie-expert' Jeroen de Vries. Wat een ongelofelijke faal van beide heren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties