Het doek valt definitief voor VNL: Jan Roos stapt op als leider, verwacht opdoeking partij

Geen categoriejun 09 2017, 9:00
Het spel is nu echt over voor Jan Roos en, naar alle waarschijnlijkheid, zijn partij VNL.
VNL - VoorNederland - was samen met Forum voor Democratie dé grote belofte van politieke vernieuwing voor dit land dat zich al veel te lang in een impasse bevindt en het moet doen zonder écht goede rechtse partijen sinds de VVD al haar principes in de uitverkoop deed in ruil voor macht. Belastingverlagingen, een streng migratiebeleid: de partij van Jan Roos, Louis Bontes en Joram van Klaveren had alles waar de rechtse kiezer toch aardig gelukkig van had moeten worden.
Toch liepen de verkiezingen voor Roos uiteindelijk uit op een enorme teleurstelling: geen enkele zetel werd er in de wacht gesleept, en dat terwijl Forum voor Democratie dat dus wél wist te doen - twee zetels zelfs. Dat is enorm zonde, zeker omdat het best anders had gekund: de ideeën van VNL zijn helemaal prima, maar helaas wist de partij haar campagne niet inspirerend genoeg aan de kiezer over te brengen om écht een kans te maken. Sindsdien is het stil geweest rondom de partij, maar inmiddels is de kogel door de gek met deze tweet van Jan Roos zelf:
Daarbij kondigde hij zijn vertrek stiekem al een beetje aan in een tweet, eerder op donderdagavond:
En daarmee is het VNL-leiderschap van Roos spijtig genoeg toch redelijk roemloos aan haar einde gekomen. Sterker nog: de hele partij is zo goed als dood en wordt zeer waarschijnlijk opgeheven. Dat is jammer, maar realistisch: het heeft - Sylvana, luister je mee? - als partij immers weinig zin om vier jaar lang door te modderen als je toch geen fractie in het parlement bent. Maar misschien is het ook maar beter zo. Dit alles betekent immers dat Roos zich definitief meer kan gaan richten op waar zijn échte kracht zit: opiniemaker zijn. Ik ben er dan ook trots op dat hij inmiddels wekelijks te gast is bij De Dagelijkse Standaard met zijn columns, die - leestip! - overigens elke vrijdag verschijnen hier.
Hoe dan ook: Jan, bedankt voor je inzet voor dit land. Het heeft, in ieder geval voorlopig, niet zo mogen zijn dat je ons mocht vertegenwoordigen, maar dat wil niet zeggen dat je je niet hard hebt gemaakt voor Nederland. En dat is iets dat vrijwel geen enkele andere partij nog met opgeheven hoofd kan zeggen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten