Je moet het lef maar hebben: misselijkmakende imam noemt aanslag Londen 'in scène gezet'

Geen categoriejun 09 2017, 10:00
Net als je denkt dat de reacties op aanslagen niet meer erger kunnen worden, krijgen dit soort gekken het woord.
De lijken van de slachtoffers van de gruwelaanslag in Londen van zaterdagnacht waren nog niet koud, of de meest krankzinnige opmerkingen kwamen alweer langs op social media en andere nieuwsplatformen. Hoewel voor de zoveelste keer een aanslag op 'ongelovigen' werd gepleegd in naam van de Islam, blijven aanhangers van die religie en linkse gutmenschen maar ontkennen dat dit ook maar iéts met dat geloof, of zelfs de ideologie erachter, te maken heeft. "Dit zijn geen echte moslims!" klonk het voor de zoveelste keer.
Maar wacht: het wordt nog veel erger. Ontkennen dat de daders van deze terreurdaad echte moslims waren is één ding, maar ontkennen dat er überhaupt een terreurdaad is gepleegd gaat toch wel een respectloos stapje verder. Dat is echter een stap die de IJslandse imam Ahmad Seddeeq maar al te graag neemt. Deze man heeft namelijk verklaard te geloven dat de gebeurtenissen bij London Bridge één grote complottheorie zijn. Ja, je leest het goed: hij zet grote vraagtekens bij de authenticiteit van de slachtpartij waarbij acht mensen om het leven kwamen - plus de drie daders, maar die kun je moeilijk nog als mensen meetellen na zo'n gruweldaad. De imam vindt het allemaal "zeer verdacht" wat zich afspeelde en refereert daarbij aan een video die hij zelf deelde op Facebook. In de video is de theorie te zien waarover hij spreekt: een stel politieagenten kleedt zich om achter een busje op straat, waarna te zien is dat één van hen op de grond ligt als slachtoffer. Kijk en huiver zelf maar:
De aantijging: er is helemaal niemand omgekomen, en de politie heeft dit allemaal in scène gezet om islamofobie te versterken. Nou, zegt dat maar tegen de acht mensen die nu morsdood zijn, de tientallen gewonden of zelfs de daders die gelukkig niet meer onder ons zijn. Of nog beter: tegen hun nabestaanden. Die zullen het toch echt zonder hun geliefden moeten doen, en je gaat me niet vertellen dat deze agenten zó toegewijd waren aan dit complot dat ze zich maar lieten doodsteken en -schieten. Maar met zo'n redenering doe ik deze hele theorie eigenlijk al te veel eer aan.
Want dat is het simpelweg: een zieke, krankzinnige theorie, opgezet door mensen die niet willen accepteren dat er nu eenmaal een gewelddadige component aan de Islam bestaat. Dat hoeft echt niet het einde van die religie te betekenen: geef als moslims nu gewoon toe dat die component bestaat en dat die niet langer wenselijk is, en begin dan de strijd ertegen. Maar blijf niet in die eeuwige ontkenning hangen, want dan zal er nóóit wat veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten