Het einde van de gedwongen prostitutie is nabij

Geen categorieokt 18 2011, 15:15
Wat hebben ze toch een briljante ideeën bij de PvdA! Velen hebben er jarenlang naar gezocht maar kamerlid Sjoera Dikkers heeft het nu eindelijk gevonden: dé oplossing om gedwongen prostitutie uit te bannen. En het is, geachte damesch en heeren... een sticker! En wel een sticker met het zogenaamde 'fairfuck'-logo.

'We zijn nog onvoldoende in staat om tegen mensenhandel op te treden, zegt Dikkers vandaag in het AD. 'Aan de buitenkant kun je niet zien of een vrouw het vrijwillig of gedwongen doet.'

Daar zou de 'fairfuck'-sticker dus een einde aan moeten maken. Een prostituee kan door deze sticker achter het raam te plakken, aangeven dat ze vrijwillig in het vak zit. En dan kunnen we er dus zonder scrupules mee van bil.
Wat een simplistisch beeld van de zaak! In de sprookjeswereld van madam Dikkers kunnen en willen prostituees kennelijk laten zien dat ze worden gedwogen, door hun ruit sticker-vrij te houden. Schattig. Nee, in de echte wereld is het deze dames alles aan gelegen om hun uitbuiter zo tevreden mogelijk te houden. Een sticker-vrije ruit geeft kans op minder klanten en daarmee is de baas echt niet blij. Uit eigenbelang zal iedere prostituee zo'n sticker achter de ruit willen hebben.
Bovendien is prostitutie alleen dan legaal, wanneer het werk vrijwillig verricht wordt. Dus wanneer in het briljante idee van madam Dikkers een prostituee niet zo'n leuk stickertje achter haar ruit geplakt heeft, zegt ze daarmee eigenlijk 'ik ben illegaal bezig'. Drie keer raden hoeveel prostituees dat zullen gaan doen.
De kwestie mensenhandel en gedwongen prostitutie is heel wat ingewikkelder van mevrouw Dikkers het doet lijken. En echt niet op te lossen door een sticker waarmee de prostituee zegt: 'ja, ik wil'. Het invoeren van het 'fairfuck'-logo zal er alleen maar toe leiden dat er ogenschijnlijk alleen nog maar eerlijke prostitutie bestaat. Da's ook een manier om gedwongen prostitutie uit de wereld te helpen...
Foto: www.photobucket.com door Cassandra-2009
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten