Het gaat lekker bij de politie: 'Politiechef naar huis gestuurd vanwege beschuldigingen seksuele intimidatie'

Geen categoriesep 30 2019, 11:00
Het gaat niet lekker bij onze politiedienst. Of ze smijten met geld voor leuke en dure feestjes of er is sprake van diepgewortelde discriminatie binnen het korps. De politie komt de laatste tijd niet vaak in een positief licht te staan. Ditmaal is een politiebaas beschuldigd voor aanranding.
De teamchef van het korps in Haarlemmermeer heeft tijdelijk zijn functie neergelegd. Dit omdat er nu een onderzoek naar de melding rondom seksuele intimidatie kan plaatsvinden. Er is een vermoeden dat hij zich schuldig maakt aan aanranding. Ook zou hij seksuele voorstelling hebben gestuurd via Whatsapp naar de klokkenluidster.
De teller staat nu op twee. Al twee teamleiders zijn naar huis gestuurd binnen een week tijd wegens wangedrag.
De klokkenluidster zou zijn overgeplaatst van hoofdagente in Den Haag naar Haarlemmermeer. Ze zou namelijk de misstanden in het team van Schilderswijk aan de kaart hebben gesteld, vandaar dat ze weg moest uit het team. Haar nieuwe teamleider ontfermde zich over haar maar vanaf het begin ging het direct mis.
Ze werd namelijk direct seksueel geïntimideerd, het werd zelfs zo ernstig dat ze niet eens alleen naar de wc durfde.
De politie ligt nu al enkele weken onder vuur. De ene misstand na de andere komt nu bovendrijven. De politiedienst in Nederland kampt met een groot probleem, wat het vertrouwen in onze politie niet goed doet. Het wordt tijd dat er een hele grote schoonmaak komt door de korpsen. Want dit kan niet langer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten