Het gaat los in Venezuela: demonstranten gooien standbeeld oud-dictator Chavez kapot

Het gaat los in Venezuela: demonstranten gooien standbeeld oud-dictator Chavez kapot

Heerlijk! Het standbeeld van een oude communistische dictator wordt aan diggelen geslagen zo hoort het.

In Venezuela hebben ze het maar weer eens geprobeerd. Ja, het communisme was overal faliekant mislukt, maar hé, Chavez en co roepen dat dit helemaal niet zo was (Cuba was immers een paradijs geworden onder Fidel Castro's bezielende leiding) en dat als het wel was misgegaan, welnu, dat had dan puur en alleen gelegen aan de uitvoerders, niet aan het walgelijke socialisme/communisme als ideologie.

Niet zo heel veel jaren later weten ze beter in Venezuela. Hugo Chavez is weliswaar dood, maar zijn opvolger Nicolas Maduro zet zijn desastreuze politiek gewoon voort. Ondertussen hebben gewone Venezolanen geen cent te makken en kunnen ze zelfs geen toiletpapier meer krijgen. Dat is al erg genoeg, maar vervolgens heeft Maduro ook nog eens de aanval ingezet op een ieder die er andere denkbeelden op nahoudt. Daarbij gaf het Hooggerechtshof, dat natuurlijk in handen is van Maduro, het bevel om het parlement te ontbinden. Daar was de oppositie namelijk in de meerderheid. En als er iets is dat socialisten niet kunnen accepteren dan is het dat: een grote oppositie.

Na jarenlang geleden te hebben onder het wanstaltige beleid van de socialisten heeft de bevolking van Venezuela er nu dan echt he-le-maal genoeg van. Er wordt continu gedemonstreerd. Daarbij laten demonstranten geen spaan heel van de mensen die ze verantwoordelijk achten voor hun vele zorgen (wat ook zo is): Maduro en, eerst en vooral, diens Grote Voorganger Chavez:

Dat zijn nog eens hartverwarmende beelden!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties