Het gaat maar door: Duits AZC brandt volledig uit na brandstichting, Somaliër aangewezen als dader

Het gaat maar door: Duits AZC brandt volledig uit na brandstichting, Somaliër aangewezen als dader

Het is deze week er wel één van vrede op aarde hè, zullen we maar zeggen.

Het houdt niet op: gisteren reed een ISIS-fan in op een groep mensen in Londen. Vandaag probeerde een geradicaliseerde Tunesiër in Antwerpen hetzelfde uit te halen - waarbij hij wonder boven wonder gestopt kon worden voordat hij slachtoffers maakte. En als kers op de taart: vanmorgen besloot een andere aanhanger van de religie van de vrede een asielzoekerscentrum tot de grond te doen afbranden.

Even over de grens bij Venlo, in de Duitse stad Mönchengladbach, stond tot vanmorgen een asielzoekerscentrum waar zo'n 300 'asielzoekers' van gratis onderdak werden voorzien. Die 300 vormden een mix van allerlei nationaliteiten, waar natuurlijk al meteen de fout zit: hoewel de hoge heren in onder andere Brussel denken dat iedereen, eenmaal in Europa, wel fijn in vrede zal samenleven, blijkt de werkelijkheid toch anders. Dan blijkt bijvoorbeeld dat Irakezen en Iraniërs het toch niet zo geweldig kunnen vinden, of dat het niet het allerbeste idee is om moslims en christenen in hetzelfde centrum te laten samenwonen: die laatste groep heeft maar al te vaak moeten voelen hoe ernstig dat uit de hand kan lopen.

Het centrum bestond uit een stel containers die waren omgebouwd tot woningen voor gezinnen: studenten, vooral in ons eigen land, betalen vaak goud geld om in zulke woningen te leven, maar deze bewoners zagen hun beeld van 'Europa-luilekkerland' bevestigd worden toen ze er, als ze maar 'arm genoeg' zijn, voor noppes mochten gaan wonen. Eén bewoner leek ondanks dat echter toch niet geheel tevreden te zijn met zijn huidige woonruimte. Dat conflict - waar het nou precies om ging is nog niet bekend - liep geheel uit de hand toen hij besloot het gehele AZC dan maar af te branden. En zo geschiedde het donderdagmorgen, toen de lokale brandweer een melding kreeg van een uitslaande brand in het betreffende centrum. Bij aankomst bleek al dat er niets meer te redden zou vallen: uiteindelijk hebben de hulpdiensten het 'gecontroleerd laten afbranden'.

De vermoedelijke dader is al snel in beeld gekomen: volgens medebewoners van de opvanglocatie gaat het om een 21-jarige Somaliër - hij zou de plek met opzet in de hens hebben gestoken. Of hij ook daadwerkelijk verantwoordelijk is, moet nog blijken: het kan net zo goed één van de andere bewoners zijn. Conflicten zijn in zulke centra eerder regel dan uitzondering, vooral door de krankzinnig domme mix van mensen die men altijd probeert te hebben, omdat het anders 'discriminatie' heet. De mensen die naar de Somaliër wijzen kunnen het dus net zo goed zelf hebben gedaan. Wat in ieder geval wél zeker is, is dat dit geen ongelukje was: de brandweer spreekt van aangestoken vuur, en gezien de snelheid waarmee de brand zich verspreidde lijkt een kortsluitinkje niet erg waarschijnlijk. Nou ja, behalve in het brein van deze gevaarlijke gek dan, die na een maandje taakstraf waarschijnlijk weer vrolijk rondhuppelt.

Ja, het is me wel een weekje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer