Het is menens! Boeren trekken zich niks aan van supermarkten en zetten kerstacties door; CBL stapt naar de rechter

Geen categoriedec 12 2019, 13:00
Het moge inderdaad wel duidelijk zijn dat de boeren en supermarkten geen goede vrienden van elkaar zijn. Zo hebben de boeren van Farmers Defence Force (FDF) al acties aangekondigd, door bijvoorbeeld te gaan demonstreren bij distributiecentra van supermarkten. De supermarkten zijn daar op z'n zachtst gezegd niet blij mee en stappen naar de rechter om dit te voorkomen.
Zo had de supermarktbranche zelfs een ultimatum afgekondigd. De boeren hadden tot vanochtend 10.00 uur de kans om te reageren, maar volgens FDF-voorzitter Mark van den Oever hebben ze dat niet gedaan.

"De boeren hadden tot vanochtend 10 uur gekregen om van de acties af te zien. "We hebben niet gereageerd", zegt voorzitter van de Farmers Defence Force (FDF) Mark van den Oever tegen RTL Z. "De acties gaan zeker door", voegt hij daaraan toe. Ook zegt hij klaar te zijn voor een gang naar de rechter."

En dus stapt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (belangenorganisatie) namens de supermarkten naar de rechter om een kort geding aan te spannen. De inzet: het verbieden van de acties. Maar door naar de rechter te stappen, lijkt het CBL het nieuwe doelwit van de boeren te worden.

"Door de dreigende rechtszaak heeft de FDF er twee doelwitten bij, vertelt Van den Oever: het CBL-hoofdkantoor en Allen & Overy. Ook zij kunnen op 18 december bezoek verwachten van boze boeren. "We sturen er een paar duizend trekkers heen", aldus de FDF-voorman. Een woordvoerder van het advocatenkantoor reageert gelaten op de uitlatingen van Van den Oever. "Als ze hier komen dan zien we dat wel.""

De boeren zijn nog steeds furieus over allerlei nieuwe maatregelen, ook omtrent de stikstofpoblematiek en de weg naar onze rechtsgang is ingezet. Er moet nu dus een rechter aan te pas komen om de gemoederen te sussen. In ieder geval de aangekondigde acties. Ben benieuwd wat de uiteindelijke beslissing zal zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten