Het is weer zover! Linda Duits: 'Thierry, we staan klaar je te bevechten'

Geen categoriemei 26 2019, 17:00
In een lezersbrief uit Het Parool zegt Linda Duits klaar te staan om Thierry 'te bevechten'. Daarbij haalt ze natuurlijk 'extreemrechts' aan, met voorbeeldsituaties die 'uit de context' zouden zijn, net als Baudets' uitspraken. Het punt is, haar voorbeelden zíjn ook uit de context!
The Handmaid's Tale
Thierry Baudet zou hengelen naar de steun van fundamentalistische christenen. Oh jee, drama! Ze begint over de actuele kwestie omtrent abortuswetgeving in Amerika en probeert de lezer te prikkelen met de vergelijking met de serie The Handmaid's Tale. Je weet wel, die serie waarin exact hetzelfde gebeurt in een dystopisch Amerika, als tegenwoordig in streng islamitische landen. Maar omdat het in een fictief Amerika gebeurt, is een streng christelijke religie passender voor dat verhaal.
Jordan Peterson
Ze valt over het verweer dat Baudets' uitspraken uit de context zijn gehaald, net zoals over Jordan Peterson werd gezegd toen hij het letterlijk had over 'gedwongen monogamie'. Dat ze de uitleg heeft gemist en kennelijk blijft missen, terwijl mensen over 'de juiste context' blijven roepen, is veelzeggend. Hier wordt het namelijk volledig toegelicht.
Star Wars
Maar luisteren is er voor Linda Duits niet bij. Het is allemaal gewoon 'vrouwenhaat' want, zo zegt ze: "denk aan de furie tegen sterke vrouwelijke personages in StarWars: The Last Jedi." Waarbij ze totaal voorbij gaat aan het feit dat de nieuwe Star Wars films volledig zijn gericht op diversiteit, gebrek aan creativiteit en fans daardoor hun favoriete fantasie-reeks voor hun ogen kapot zien gaan. Het vrouwelijke hoofdpersonage werd niet gehaat omdat ze een vrouw is. Ze werd gehaat omdat het perse een vrouw moest zijn die in vijf minuten even goed was als dat Luke Skywalker pas na drie films was.
Houellebecq
Daar blijft het gal spuwen en verkeerd presenteren van de feiten en motieven natuurlijk niet bij! Als je namelijk een boekpersonage schrijft, betekent dat ook dat je staat achter de mening die je personage toeschrijft! Want Baudet meent dat Houellebecq dit in zijn boek Serotonine doet. Waar overigens best een argument voor te maken is.
Dog whistles
Ook Linda Duits kan, ondanks dat ze zelf geen rechts figuur (laat staan 'ingewijd') is, prima allerlei dog whistles oppikken. Ook zij herkende het woord 'boreaal' direct, want dat soort woorden bestudeert ze in haar vrije tijd... En dus staat Linda Duits 'klaar om je te bevechten', al zegt ze niet wat dat betekent. Misschien is dat ook wel een dog whistle voor extreemlinks? Ik zou het niet weten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten