Justitie brengt Xtacy op de markt: naar xtc ruikend parfum

Justitie brengt Xtacy op de markt: naar xtc ruikend parfum

Dolle boel bij het Openbaar Ministerie vandaag! Ze hebben een eigen luchtje gelanceerd: Xtacy. Het gaat om parfumflesjes met de geur van xtc. Zo kunnen mensen eerder drugslabs herkennen, is het idee. Dat meldt het AD.

Volgens justitie doet de geur denken aan anijs. Heel het centrum van Den Bosch ruikt dus momenteel flink naar anijs. Daar werd vandaag namelijk Xtacy gelanceerd. Nu deed het dat al, maar vooral in de buitengebieden. Noord-Brabant heeft namelijk nogal een 'anijs probleem'.

Het is bedoeld als ludieke actie om op een laagdrempelige manier de lokale bevolking in te kunnen zetten in de opsporing van drugslabs. Zo hoef je niet telkens de politie speurwerk te laten doen. Dit is zeg maar 'mantelzorg voor recherchewerk'.

Of het echt gaat werken is nog maar de vraag. Het lijkt me toch dat een anijsgeur, al helemaal in een weiland omgeving, op zichzelf al voldoende op moet vallen? Tenzij je het idee hebt dat de lokale boer z'n eigen Sambuca zit te stoken?

Maar goed, op zich een leuke actie, kan weinig kwaad, kost haast niks en wie weet draagt het toch wat bij aan het opsporingspercentage. Want verstoppen doen ze daar steeds beter en meer blauw op straat zich er komende tijd nog niet echt in, volgens mij!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties