Het links-islamitische blok in Rotterdam wil dat politievrouwen hoofddoeken kunnen dragen

Geen categoriefeb 23 2018, 17:00
Toch gek, de linkse partijen die altijd stonden voor het secularisme staan ineens zij-aan-zee met islamitische partijen. In Rotterdam is er een links-islamitisch blok ontstaan van GroenLinks, PvdA, PvdA en het islamitische NIDA. Dit blok heeft een islamitisch getint voorstel opgegooid: hoofddoeken moeten kunnen worden gedragen door politievrouwen. Dit voorstel werd eerst geweerd door de huidige coalitie tussen Leefbaar Rotterdam-D66-CDA en oppositiepartij VVD.

NIDA-leider El Ouali reageerde als door een adder gebeten. ‘Hoofddoeken verbieden is net zo kwalijk als wanneer ayatollahs hoofddoeken verplichten,’ wees hij op de wet die vrouwen in Iran verplicht om hoofddoeken te dragen, waartegen steeds meer Iraanse vrouwen in opstand komen. Maar door te pleiten voor een hoofddoekverbod gedraagt Leefbaar zich volgens El Ouali als ‘de omgekeerde ayatollah’.

Dit is natuurlijk een drogreden. Het gaat niet specifiek om het verbieden van hoofddoekjes in concreto, maar om de scheiding tussen kerk en staat. El Ouali zorgt dus zelf voor frictie tussen moslims en de rest van de samenleving door een valse tegenstelling te gebruiken. Dit zijn we al gewend van DENK op het landelijke politieke toneel, maar NIDA kan er ook nog wel wat van. De diverse samenleving die zij voorstellen is een samenleving waarbij etnische en sociale conflicten de kern vormen van het maatschappelijk verkeer. Niet omdat de partij daar zo zin in heeft, of dat de partij bewust naar zo een samenleving stuurt, maar omdat zo een samenleving nu eenmaal het gevolg is van de identiteitspolitiek van partijen als NIDA, DENK en Bij1.
De kern blijft: staat en religie gescheiden. Ook bij de politie. Geen uitzondering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten