Het links-islamitische blok in Rotterdam wil dat politievrouwen hoofddoeken kunnen dragen

Het links-islamitische blok in Rotterdam wil dat politievrouwen hoofddoeken kunnen dragen

Toch gek, de linkse partijen die altijd stonden voor het secularisme staan ineens zij-aan-zee met islamitische partijen. In Rotterdam is er een links-islamitisch blok ontstaan van GroenLinks, PvdA, PvdA en het islamitische NIDA. Dit blok heeft een islamitisch getint voorstel opgegooid: hoofddoeken moeten kunnen worden gedragen door politievrouwen. Dit voorstel werd eerst geweerd door de huidige coalitie tussen Leefbaar Rotterdam-D66-CDA en oppositiepartij VVD.

NIDA-leider El Ouali reageerde als door een adder gebeten. ‘Hoofddoeken verbieden is net zo kwalijk als wanneer ayatollahs hoofddoeken verplichten,’ wees hij op de wet die vrouwen in Iran verplicht om hoofddoeken te dragen, waartegen steeds meer Iraanse vrouwen in opstand komen. Maar door te pleiten voor een hoofddoekverbod gedraagt Leefbaar zich volgens El Ouali als ‘de omgekeerde ayatollah’.

Dit is natuurlijk een drogreden. Het gaat niet specifiek om het verbieden van hoofddoekjes in concreto, maar om de scheiding tussen kerk en staat. El Ouali zorgt dus zelf voor frictie tussen moslims en de rest van de samenleving door een valse tegenstelling te gebruiken. Dit zijn we al gewend van DENK op het landelijke politieke toneel, maar NIDA kan er ook nog wel wat van. De diverse samenleving die zij voorstellen is een samenleving waarbij etnische en sociale conflicten de kern vormen van het maatschappelijk verkeer. Niet omdat de partij daar zo zin in heeft, of dat de partij bewust naar zo een samenleving stuurt, maar omdat zo een samenleving nu eenmaal het gevolg is van de identiteitspolitiek van partijen als NIDA, DENK en Bij1.

De kern blijft: staat en religie gescheiden. Ook bij de politie. Geen uitzondering.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties