Het nachtmarriekabinet-Rutte III komt eraan: "We kijken nog één keer naar het geheel"

Het nachtmarriekabinet-Rutte III komt eraan: "We kijken nog één keer naar het geheel"

Nou. Het is bijna in kannen en kruiken.

Er zijn van die dagen waarop je je afvraagt waarom je eigenlijk uit bed bent gestapt. Vandaag is helaas zo'n dag. Het kabinet-Rutte III komt er namelijk écht aan. De onderhandelaars kijken vandaag nog één keer "naar het geheel," aldus Mark Rutte, en daarna is het over en klaar. Maandag worden de fracties geïnformeerd en dan kan het kabinet in elkaar gezet worden met de poppetjes op de juiste plaats.

Nou ja, op de juiste plaats. Eigenlijk vooral op de plaats waar het partijkartel ze wil hebben. Als we iets geleerd hebben de afgelopen jaren onder het schrikbewind van het kabinet-Rutte II dan is het immers wel dat Den Haag zich helemaal niet druk maakt om de vraag of een minister of staatssecretaris wel competent is. Het gaat erom dat hij of zij loyaal is aan de leider of iets toevoegt doordat hij/zij/genderneutraal een goede band heeft met de eigen achterban waardoor die weer even zoet wordt gehouden.

Het is dus einde formatie. Aan de ene kant is dat 'eindelijk' zo, maar aan de andere kant kon ik nog best even wachten op dit kabinet. Het heeft er namelijk alle schijn van dat productief Nederland wéér afgestraft wordt voor zijn ambitie en bereidheid om hard te werken. Dat was onder Rutte II al zo en dat zal niet anders zijn onder Rutte III. Hoe triest dat ook is en hoe zeer het CDA en de VVD zich tijdens de campagne ook als 'rechtse' partijen neerzetten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties