Alexander Pechtold viert feest: 'We zetten de puntjes op de i' en daarna kan het nachtmerriekabinet los!

Geen categorieokt 09 2017, 10:30
Ah kijk, wat heeft Kereltje Pechtold het naar zijn zin zeg.
Net als Mark Rutte kwam Alexander Pechtold vandaag opdagen bij de laatste gesprekken van de formatie. We hoopten natuurlijk allemaal dat het op het laatste moment alsnog zou misgaan zodat er nieuwe verkiezingen moeten komen (zeg maar hallo tegen Forum voor Democratie met tien zetels of meer!), maar helaas: het Nachtmerriekabinet-Rutte III is eigenlijk al een feit. De heren onderhandelaars praten vandaag voor de gein nog even met elkaar en eten een taart, en dat is het dan.
Nee, dat van die taart is geen grap.
https://twitter.com/alexanderbakker/status/917284712246382593
Normaal gesproken ben ik wel van de taart, maar nu word ik alleen maar misselijk van dit soort beelden.
Afijn, Pechtold heeft er dus zin in. Een taartje, nog even de 'puntjes op de i' zetten, en daarna mag hij zich vrijwel zeker vice-premier en/of minister noemen. Dat hij daar in een ver verleden een enorme puinhoop van maakte zal hem totaal niet dwarszitten. In Den Haag vandaag doet competentie er immers niet toe. Pechtold 'verdient' een ministerschap omdat hij D66-leider is en al jaren in het parlement zit. Dat hij totaal ongeschikt is vindt het partijkartel verder volstrekt niet boeiend.
https://twitter.com/alexanderbakker/status/917284550451003392
Leuk hoor, Alex. Geniet ervan. Na maandag zullen wij van De Dagelijkse Standaard namelijk pas écht losgaan op deze onheilige coalitie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten