Het Sinterklaasfeest móét kapot: dit jaar zijn er 'Hipsterpieten' en 'Glutenpieten'

Het Sinterklaasfeest móét kapot: dit jaar zijn er 'Hipsterpieten' en 'Glutenpieten'

Hoe ontzettend triest. Je wordt er écht moe van.

De gekkigheid rond het Sinterklaasfeest neemt nu werkelijk wanstaltige vormen aan. Waar we eerder al te maken kregen met Regenboogpieten en Roetveegpieten moeten arme kinderen in Arnhem dit jaar "Hipsterpieten" accepteren en hun leeftijdsgenoten in Gouda "Glutenpieten."

Nou ja, eigenlijk moet dat "Glutenvrijepieten" zijn. Want, jawel, die Pieten zorgen ervoor dat kinderen met een glutenintolerantie (zucht) glutenvrije pepernoten en ander glutenvrij snoepgoed krijgen.

De Hipsterpiet-gekkigheid is een initiatief van stichting Die Bilde Incomst van Sinterniclaesz in Arnhem. Er zullen ook gewone Zwarte Pieten bij zijn, maar die worden natuurlijk overschaduwd door de achterlijke Hipsterpiet.

Bestuurslid Harro de Jong legt uit:

"Je kunt hem ook Spaanse piet noemen. Met zijn donkere gelaat, snor en baard heeft hij onmiskenbaar Spaanse trekjes en is hij onherkenbaar voor kinderen. Daarmee past hij heel goed bij Sinterklaas."

Nou ja, het is goed om te weten dat hippe Spanjaarden wél "de knecht van Sinterklaas" genoemd mogen worden (maar gewone Zwarte Pieten niet, want racisme). Zo weten we in ieder geval wat wel en niet politiekcorrect is. Handig.

Het relatief goede nieuws is dat ze in Arnhem dan weer niet aan Regenboogpieten en Stroopwafelpieten doen. Dat is dan nog iets van winst. Volgens De Jong kiest de Sinterklaasstichting van Arnhem ervoor om dat soort Pieten niet mee te laten lopen omdat die nep overkomen:

"Naar ons gevoel verliest de piet dan zijn overtuigingskracht. Het figuur moet het juist hebben van het mysterie."

Secretaris Albert van den Brul is het daarmee eens:

"Een kleurenpiet is net een clown. En onze intocht is geen carnavalsoptocht."

Nee. Het is geen carnavalsoptocht, maar blijkbaar wel een hipsteroptocht. Dat is wellicht minder erg, maar het is nog altijd volstrekt belachelijk.

Natuurlijk zijn onze vrienden (kuch, ahem) van het mediakartel maar al te blij met deze ontwikkelingen. Zo heeft het Algemeen Dagblad het over "de evolutie van Sinterklaas' trouwe partner." Leuk geprobeerd, maar evoluties gebeuren op spontane, natuurlijke wijze. Deze verandering van het Sinterklaasfeest is geheel onnatuurlijk en wordt van bovenaf opgelegd aan het volk. Er is dus niets 'evolutionairs' aan. Het is niets meer of minder dan elitarisme in actie. Punt.

Goed. Mensen met gezond verstand kunnen wel roepen dat dit allemaal belachelijk is -- dat doen we dan ook luidkeels -- maar helaas hebben we daar helemaal niets aan. Deze strijd hebben we namelijk al lang verloren. Sinterklaas is voor eens en altijd verpest. Gefeliciteerd hoor, dames en heren politiekcorrecte racismeroepers, jullie hebben er met succes voor gezorgd dat het Sinterklaasfeest helemaal geen feest meer is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties