Het vuile spel van Hans Spekman

Het vuile spel van Hans Spekman

Hans Spekman is een kleine dictator, maar hij heeft zijn partij niet langer onder controle.

"Zet drie PvdA'ers bij elkaar in een kamer en je moet een milieuvergunning aanvragen voor de zuurgraad," zei Wouter Bos eens. Tegenwoordig heb je al een milieuvergunning nodig als twee PvdA'ers bij elkaar komen in een kamer, zo zuur kan het worden. De ruzie tussen europarlementariër Judith Merkies en partijvoorzitter Hans Spekman loopt namelijk volledig uit de hand. Zowel Merkies als Spekman smijten met modder.

Spekman vindt Merkies een leugenaar en een graaier vanwege te veel ontvangen en te laat terugbetaalde onkostenvergoedingen, omgekeerd vindt Merkies dat Spekman doelbewust een zuiveringscampagne is begonnen met haar als het ultieme slachtoffer. Want geslachtofferd werd ze, via de media. Alles om te doen voorkomen dat de PvdA een integere partij is met integere politici.

Merkies wil dat haar naam wordt gezuiverd en dat er een rectificatie komt. Spekman wil daar niet aan, want dat zou betekenen dat de kleine dictator - want dat is 'ie - moet toegeven dat hij fout zat. De advocaat van Merkies zei gisteren tijdens het kort geding tegen de partij dat de PvdA als een omgekeerde wasstraat is: "Je gaat er schoon in en je komt er vies weer uit."

De rechter eist dat de twee partijen met elkaar gaan praten en dat ze er samen uitkomen voor aanstaande dinsdag 17:00 uur. Lukt dat niet, dan zal de rechter een oordeel moeten vellen over wie er gelijk heeft en wie niet (een hint: als ze er niet samen uitkomen, dan heeft Spekman een heel groot probleem). Alles wijst erop dat de actie-beschadiging Merkies een solo-actie was van Spekman. Annemarie Mijnsbergen, lid van nota bene de PvdA-commissie Naleving Gedragscode is opgestapt, omdat ze vindt dat de partijvoorzitter een vuil spel heeft gespeeld in de zaak-Merkies.

In een vertrouwelijke mail in handen van de Volkskrant schrijft het voormalige commissielid: "Als dit politiek bedrijven is en dat vaker voorkomt, dan is het met het politieke klimaat en wellicht zelfs met de Nederlandse democratie treurig gesteld." Mijnsbergen heeft een punt, hoewel het nogal wat is om het hele politieke klimaat en de hele Nederlandse democratie de schuld te geven van deze typische PvdA-praktijken. De PvdA is gewoon een door en door verrotte partij met achterbakse plucheplakkers en dito intriganten.

Het is tijd voor een grote schoonmaak bij de PvdA. Dweilen met de kraan open is niet aan te raden, dus de kop van Spekman zal als eerste moeten rollen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties