Het waren toch allemaal kernfysici? 'Massaal kindhuwelijken onder Syrische vluchtelingen'

Geen categorieapr 19 2017, 12:00
25% van de meisjes tussen 15 en 17 jaar oud, die onlangs uit Syrië zijn gevlucht, is getrouwd.
Uit onderzoek van UNFPA, de American University van Beirut en Sawa for Development and Aid blijkt dat er een alarmerende toename is van het aantal kindbruidjes onder Syrische vluchtelingen in Libanon. Uit het onderzoek, dat gehouden werd in westelijk Bekaa, blijkt dat maar liefst eenderde van de 'vrouwen' die nu tussen de 20 en 24 jaar oud zijn al voor hun 18e uitgehuwelijkt waren aan hun echtgenoot.
En dat is niet alles: ook is 24% van de meisjes tussen 15 en 17 jaar oud al getrouwd.
Let wel, dat is vier keer hoger dan het percentage kindbruidjes voor de vluchtelingencrisis. Kindhuwelijken vinden nu dus vaker plaats dan voor de Syrische burgeroorlog. Op zich is dat niet zo gek -- mensen zijn nu op zoek naar veiligheid, zo'n meisje wordt ongetwijfeld gezien als een last, als ze wordt uitgehuwelijkt moet haar echtgenoot voor haar zorgen -- maar dat maakt het allemaal niet minder problematisch, zeker niet als die 'echtparen' vervolgens naar Europa komen.
Dat is allemaal al erg genoeg, maar het wordt nóg erger. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat veel van deze jonge kindbruidjes totaal onopgeleid zijn. Op 16-jarige leeftijd is 17% van deze meisjes nog schoolgaand. 83% dus niet meer. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze nooit een normale baan zullen kunnen vinden, maar ook dat ze met huid en haar uitgeleverd zijn aan hun 'echtgenoot.'
Het is dan ook logisch dat Thierry Baudet, van het Forum voor Democratie, cynisch tweet dat die verhalen over al die kernfysici die zogenaamd naar ons land zouden komen vanuit Syrië enigszins... overtrokken zijn:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/854414189103861760
Wegkijkend links eist dat we dit soort mensen massaal opvangen in Nederland, maar een kind kan nog begrijpen dat ze alles behalve een aanwinst voor onze samenleving zijn. Sterker nog, ze zullen alleen maar een last zij. Ze hebben totaal geen scholing gehad, zijn half-analfabeet (of erger), zitten thuis onder de plak, en zullen dus alleen maar eindigen als subsidiesponzen: mensen die jij en ik moeten onderhouden van ons belastinggeld.
Het is dieptriest voor deze meisjes, maar ze voegen werkelijk niets toe aan de Nederlandse samenleving. Op zijn hoogst kunnen we landen als Libanon financieel helpen om voor ze te zorgen, maar dat is het dan wel. En ja, dat is dieptriest... maar als Nederlanders zijnde moeten we eerst en vooral naar onze eigen samenleving kijken en ons afvragen 'hebben nieuwkomers op één of andere manier een band met ons land' en/of 'voegen ze iets toe aan de maatschappij?' Als op beide vragen het antwoord 'neen' luidt hebben ze hier gewoon niets te zoeken. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten