Knettergekke reclamecampagne Protestantse Kerk: afbeelding van Jezus wordt verscheurd

Knettergekke reclamecampagne Protestantse Kerk: afbeelding van Jezus wordt verscheurd

We zijn het onderhand wel gewend dat moslimextremisten dit soort fratsen uithalen, maar waarom doet de Protestantse Kerk dit in vredesnaam?

Knettergek. Iets anders kan ik niet zeggen over een nieuwe reclamecampagne van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De campagne is bedoeld om geld in te zamelen voor armen in Colombia. "Jezus deelde zijn leven," zegt een voice-over. "Daarom geloven wij in delen komen [wij] in actie tegen armoede in Colombia. Deel met ons mee op gelovenindelen.nl."

Ondertussen zie je een man staan die een afbeelding van Jezus verscheurt en de stukken vervolgens rondstrooit. Dat zou dan een teken van 'delen' zijn. Ofzo.

Volstrekt belachelijk natuurlijk -- en ja, dat zou ik ook zeggen als het de Koran betrof of de Torah. Dit slaat gewoon nergens op en je beledigt mensen er ook nog eens mee zonder dat het je iets positiefs oplevert. Waarom je dat zou doen is mij een raadsel.

Het ergste van dit alles is dat deze spotjes worden uitgezonden op de publieke omroep. Je zou denken dat zo'n omroep respect heeft voor alle religies, en zeker voor een religie die al eeuwenlang deel uitmaakt van onze cultuur. Sterker nog: die onze cultuur vorm heeft gegeven.

Blijkbaar is niets minder waar. Jezus verscheuren is prima, maar waag het eens iets negatiefs te zeggen over een andere religie dan het christendom. Voor je het weet word je dan publiekelijk vernederd en uitgescholden voor nazi. Want andere religies beledigen? Dat mag écht niet.

Het is dan ook geen wonder dat de Reclame Code Commissie overspoeld wordt door klachten, en dan niet alleen van katholieken maar ook van protestantse gelovigen.

Het bewijst maar weer eens dat de Protestantse Kerk in Nederland geleid wordt door mensen die de band met het christendom zelf helemaal verloren zijn. Misschien dat ze het belangrijk vinden om 'goed werk' te verrichten -- en dat is inderdaad belangrijk -- maar begrip voor het christelijke geloof zelf is er ver te zoeken. Prima hoor, maar noem jezelf dan 'Goede Doelen in Nederland,' en niet de 'Protestantse Kerk in Nederland.'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties