Knettergekke reclamecampagne Protestantse Kerk: afbeelding van Jezus wordt verscheurd

Geen categorieapr 19 2017, 11:00
We zijn het onderhand wel gewend dat moslimextremisten dit soort fratsen uithalen, maar waarom doet de Protestantse Kerk dit in vredesnaam?
Knettergek. Iets anders kan ik niet zeggen over een nieuwe reclamecampagne van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De campagne is bedoeld om geld in te zamelen voor armen in Colombia. "Jezus deelde zijn leven," zegt een voice-over. "Daarom geloven wij in delen komen [wij] in actie tegen armoede in Colombia. Deel met ons mee op gelovenindelen.nl."
Ondertussen zie je een man staan die een afbeelding van Jezus verscheurt en de stukken vervolgens rondstrooit. Dat zou dan een teken van 'delen' zijn. Ofzo.
Volstrekt belachelijk natuurlijk -- en ja, dat zou ik ook zeggen als het de Koran betrof of de Torah. Dit slaat gewoon nergens op en je beledigt mensen er ook nog eens mee zonder dat het je iets positiefs oplevert. Waarom je dat zou doen is mij een raadsel.
Het ergste van dit alles is dat deze spotjes worden uitgezonden op de publieke omroep. Je zou denken dat zo'n omroep respect heeft voor alle religies, en zeker voor een religie die al eeuwenlang deel uitmaakt van onze cultuur. Sterker nog: die onze cultuur vorm heeft gegeven.
Blijkbaar is niets minder waar. Jezus verscheuren is prima, maar waag het eens iets negatiefs te zeggen over een andere religie dan het christendom. Voor je het weet word je dan publiekelijk vernederd en uitgescholden voor nazi. Want andere religies beledigen? Dat mag écht niet.
Het is dan ook geen wonder dat de Reclame Code Commissie overspoeld wordt door klachten, en dan niet alleen van katholieken maar ook van protestantse gelovigen.
Het bewijst maar weer eens dat de Protestantse Kerk in Nederland geleid wordt door mensen die de band met het christendom zelf helemaal verloren zijn. Misschien dat ze het belangrijk vinden om 'goed werk' te verrichten -- en dat is inderdaad belangrijk -- maar begrip voor het christelijke geloof zelf is er ver te zoeken. Prima hoor, maar noem jezelf dan 'Goede Doelen in Nederland,' en niet de 'Protestantse Kerk in Nederland.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten