Het werd tijd dat Yernaz Ramautarsing opstapte. FVD had hem al eerder moeten lozen

Het werd tijd dat Yernaz Ramautarsing opstapte. FVD had hem al eerder moeten lozen

Eurovision Song Contest / YouTube

Grappen! Wetenschappelijk debat! Satire!

Natuurlijk is het best mogelijk dat Yernaz Ramautarsing grappen aan het maken was in de veelbesproken WhatsApp-groep met (wannabe) politici van allerlei partijen. Hij had de schijn, helaas voor hem, wel erg tegen omdat ze perfect aansloten bij uitspraken die hij eerder deed... en die hij wel degelijk letterlijk meende.

Het was al langer bekend dat Yernaz een pr-probleem zou opleveren voor Forum voor Democratie. Dat is dan ook waarom ik al tijden op Twitter liet weten dat hij z.s.m. van de lijst gehaald moest worden. Het IQ-verhaal, was ik bang (en wist ik), was nog maar het begin van het probleem. Tegenstanders konden FVD weken- zo niet maandenlang om de oren slaan met vergelijkbare uitspraken of tweets van deze jongen. Misschien dat hij het niet allemaal verkeerd meende, maar we hebben het hier over de politiek. Je kunt je partij niet keer op keer in de problemen brengen. Of je "in de kern" nou een goed mens bent of niet.

Yernaz had nooit op de lijst mogen staan. En als hij er wél op gezet was, welnu, dan had men hem ergens op plek 10 of 15 moeten zetten. Maar nee, hij kreeg plek twee waardoor hij na Annabel Nanninga hét gezicht van de partij werd in Amsterdam. Dat 'onverstandig' noemen is een understatement van jewelste. Het was gewoon stupide.

Afijn, dat is nu dus rechtgezet. Gelukkig maar. Want hoe langer deze jongen op de lijst zou blijven staan, hoe vaker de politieke tegenstanders van FVD de partij met succes kunnen framen. Niet dat ze Baudet en co nu opeens met rust zouden laten, maar je hoeft je tegenstander ook niet gratis en voor niets ammunitie én wapens te geven. Toch is dat precies wat Yernaz deed.

En laten we wel wezen, hij deed dat ook nog eens op ongelooflijk achterlijke wijze. Hoe dom is het om je zo te laten gaan in een WhatsApp-groep met politieke tegenstanders... zeker als je weet dat je mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Dat je 'slechte grappen' (als we ervan uitgaan dat het inderdaad grappen waren) maakt als je onder vrienden bent, soit. Maar dit waren mensen waarvan Yernaz wist dat het tegenstanders waren. Het waren lui van de VVD, de SP en D66.

D66.

D66!

Dat was op zichzelf al voldoende bewijs om Yernaz incompetent te verklaren en hem van de lijst te halen. Dat je fouten maakt als politicus in spé, oké. Dat kan. Maar dit was zó achterlijk, zelfs een kleuter zou dit anders gedaan hebben.

Tip voor alle jongeren die uiteindelijk graag in de politiek willen belanden: doe geen radicale uitspraken en als je wél van "foute grappen" houdt, maakt ze dan in een omgeving met vrienden, niet met vijanden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties