Hij kan de Olympische Spelen van Rio niet bijwonen, maar redde de belangrijkste persoon in zijn leven

Geen categorienov 08 2015, 16:00
Chris Dodd is een behoorlijk succesvolle hoogspringer uit Australië. Sterker nog, hij is zo succesvol dat hij een goede kans maakte om naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te gaan.
Let op: ik schreef 'maakte'. Deze vogel is namelijk gevlogen. Niet omdat Chris niet goed genoeg is om naar de Olympische Spelen te gaan, maar omdat hij voorlopig uitgeschakeld is.
Hij is namelijk zwaargewond.
Onlangs haalde zijn vrouw hun twee kinderen namelijk uit de auto. Helaas was er een probleempje: de auto stond niet op de handrem. Terwijl ze bezig was begon de auto dus ineens te rollen... en dan ook nog eens in de richting van Ella, hun 4-jarige dochtertje.
Chris zag wat er gebeurde en greep meteen in. Hij sprong voor zijn dochter en trok haar naar beneden. Op dat moment kwam de auto op hen terecht. Ze kwamen vast te zitten.
Toen Ella onder de auto uit kroop bleek ze alleen wat schaafwonden te hebben. Haar vader was er echter vele malen slechter aan toe. Hij had een gebroken heup, een gebroken rug, én zijn blaas was ook nog eens zwaar beschadigd.
Dit betekent dat het einde oefening is wat betreft de Olympische Spelen van 2016. Hij is gewoon niet in staat om zich te kwalificeren. Zelfs als hij zich tijdig herstelt is hij daar dus niet bij. Een vreselijke tegenvaller voor een topsporter.
Toch geeft Chris de moed nog niet op. Hij droomt ervan om in ieder geval één keer mee te doen aan de Spelen. Als dat volgend jaar niet lukt, dan de volgende keer maar. Daar komt bij dat hij zijn droom voorlopig weliswaar voor zich uit moet schuiven, maar tegelijkertijd de belangrijkste persoon in zijn leven redde: zijn 4-jarige dochtertje Ella. Hij was al haar grote held al voor dit weekend, maar nu zal hij dat voor de rest van haar leven zijn.
Overigens heeft Chris' vrouw een GoFundMe-pagina opgezet. Ze wil geld ophalen om haar huis rolstoelvriendelijk te maken. Mensen die het gezin willen steunen kunnen dat hier doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten