Hij was bang om zijn kat naar buiten te laten en te verliezen. Toen bouwde hij dit gevaarte

Hij was bang om zijn kat naar buiten te laten en te verliezen. Toen bouwde hij dit gevaarte

Katten zijn echte buitenbeesten, maar sommige mensen laten hen niet gaan uit angst dat ze nooit meer terugkomen. Één angstige Japanner bouwde vervolgens dit.

Zelf heb ik nooit een kat gehad, maar als ik één ding goed weet over ze is het wel dat het ontzettend zelfstandige dieren zijn. Een mooie uitspraak blijft dat honden naar je op-, en katten op je neerkijken. De kwispelende viervoeters blijven dan ook altijd graag in je buurt, terwijl katten ook vaak genoeg behoefte hebben aan tijd voor zichzelf. Dat doen ze schijnbaar graag door een blokje om te gaan, zonder dat ze ooit vergeten hoe ze weer thuis moeten komen.

Sommige baasjes zijn echter doodsbang dat hun harige vrienden niet terug kunnen of willen komen als ze naar buiten gaan, en sluiten hen dus liever op in huis. Dat geen kat daar gelukkig van wordt spreekt voor zich, en zelfs deze Japanse kattenbezitter kwam daar wel achter. Hij durfde het echter nog steeds niet aan om de kat vrij rond te laten lopen, dus kwam hij op een idee dat volgens hem het beste van twee werelden zou moeten hebben, namelijk deze bizarre constructie:

Enclosure_1Jawel: deze man heeft een ware kattenwandelkooi gebouwd aan zijn huis. Hoe hij erop is gekomen is mij een raadsel, maar ik vrees dat het de waarde van zijn huis niet ten goede zal komen. De kat kan nu in ieder geval wel naar buiten, en fijn elke dag een rondje om het huis lopen in de frisse lucht. Maar of hij daar heel gelukkig van wordt? Ik weet het niet. Uiteindelijk is het niet veel meer dan een grote kooi, en veel vrijheid heeft het dier nog steeds niet. Maar wat vind jij: is het acceptabel om je dier zoiets aan te doen?

Lees meer over:
Japan huis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties