Hilarisch! Hypergevoelige Amsterdammers melden 'overlast' vanwege rook van Germaanse paasvuren

Hilarisch! Hypergevoelige Amsterdammers melden 'overlast' vanwege rook van Germaanse paasvuren

Hypergevoelige mensen belden vanochtend de meldkamers van diverse ordediensten! Niet omdat de Duitsers weer eens met tanks de grens passeerden, maar vanwege de de rook van de paasvuren. De geur van verbrand hout zorgde voor 'overlast'. De rook is ondertussen weggetrokken.

Dat Germaase tradities als het paasvuur negatief in het nieuws komen is natuurlijk logisch. Germanen doen ook gewoon gekke dingen. Zoals brandjes fikken als het weer eens zomer wordt, maar mooi zijn de tradities natuurlijk wel. Op diverse plaatsen in Drenthe werd het ontsteken van paasvuren jammer genoeg verboden. Ook al was daar niet altijd een directe aanleiding toe.

Natuurlijk werd er wel gesproken over 'brandveiligheid', maar vuur op zandgronden woedt niet ver. Op andere plaatsen van het land ervoeren hypergevoelige mensen eveneens 'overlast' van de rookdampen die uit het Duitse land naar Nederland trokken.

Hypergevoelige mensen meldden dan ook 'overlast' vanwege de Duitse paasvuren. Blijkbaar is het ruiken van de geur van verbrand hout al voldoende om als 'overlast' te gelden en de verschillende meldkamers en de Amsterdamse AT5 doen lekker mee met het hypergevoelige geneuzel:

Nou, stoppen we dan morgen met alle lijnvluchten boven mijn provincie? Ik ervaar namelijk 'overlast'. U raadt het al: dat gaat natuurlijk niet gebeuren en is verder een onzinnige klacht. En een béétje tolerantie moet toch kunnen. Nederland staat immers bekend om het feit dat het een 'tolerant' land is. Maar blijkbaar is de geur van hout al voldoende om meldingen te maken van 'overlast'.

Pasen is meer dan Pesach, eieren, hazen en Jezus en dus ook het moment om met het hele dorp bij een fikkie te gaan staan. Zo zie je maar weer: cross-culturele patronen komen allemaal samen in hetzelfde weekend. Prachtig! En toch is er zo weinig verdraagzaamheid jegens elkaar. Ik heb een boodschap voor lieden die hiervan hinder ondervinden: sterkte!

Toch is er wel iets voor te zeggen om het rustig aan te doen met de paasvuren. De aarde is dan wel groot, maar Europa is dichtbevolkt:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Pasen Overlast Paasvuren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties