Hilarisch! Hypergevoelige Amsterdammers melden 'overlast' vanwege rook van Germaanse paasvuren

Geen categorieapr 21 2019, 13:37
Hypergevoelige mensen belden vanochtend de meldkamers van diverse ordediensten! Niet omdat de Duitsers weer eens met tanks de grens passeerden, maar vanwege de de rook van de paasvuren. De geur van verbrand hout zorgde voor 'overlast'. De rook is ondertussen weggetrokken.
Dat Germaase tradities als het paasvuur negatief in het nieuws komen is natuurlijk logisch. Germanen doen ook gewoon gekke dingen. Zoals brandjes fikken als het weer eens zomer wordt, maar mooi zijn de tradities natuurlijk wel. Op diverse plaatsen in Drenthe werd het ontsteken van paasvuren jammer genoeg verboden. Ook al was daar niet altijd een directe aanleiding toe.
Natuurlijk werd er wel gesproken over 'brandveiligheid', maar vuur op zandgronden woedt niet ver. Op andere plaatsen van het land ervoeren hypergevoelige mensen eveneens 'overlast' van de rookdampen die uit het Duitse land naar Nederland trokken.
Hypergevoelige mensen meldden dan ook 'overlast' vanwege de Duitse paasvuren. Blijkbaar is het ruiken van de geur van verbrand hout al voldoende om als 'overlast' te gelden en de verschillende meldkamers en de Amsterdamse AT5 doen lekker mee met het hypergevoelige geneuzel:
Nou, stoppen we dan morgen met alle lijnvluchten boven mijn provincie? Ik ervaar namelijk 'overlast'. U raadt het al: dat gaat natuurlijk niet gebeuren en is verder een onzinnige klacht. En een béétje tolerantie moet toch kunnen. Nederland staat immers bekend om het feit dat het een 'tolerant' land is. Maar blijkbaar is de geur van hout al voldoende om meldingen te maken van 'overlast'.
Pasen is meer dan Pesach, eieren, hazen en Jezus en dus ook het moment om met het hele dorp bij een fikkie te gaan staan. Zo zie je maar weer: cross-culturele patronen komen allemaal samen in hetzelfde weekend. Prachtig! En toch is er zo weinig verdraagzaamheid jegens elkaar. Ik heb een boodschap voor lieden die hiervan hinder ondervinden: sterkte!
Toch is er wel iets voor te zeggen om het rustig aan te doen met de paasvuren. De aarde is dan wel groot, maar Europa is dichtbevolkt:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten