Ongeloofwaardige Klaas Dijkhoff (VVD): 'kiezer moet directere inspraak krijgen voordat Tweede Kamer stemt'

Geen categorieapr 21 2019, 12:00
Klaas Dijkhoff (VVD) zit óf bij de verkeerde partij of weet even niet dat hij lid is van de VVD. Zijn partij is als regeringspartij namelijk verantwoordelijk voor het afschaffen van het oude referendum-instrument. Tegelijkertijd is Klaas érg druk op Twitter en pleit hij online voor 'meer directere inspraak voor burgers'. Een mooi plan natuurlijk, maar hoe wil Dijkhoff dit realiseren?
Tja, Dijkhoff wil dus graag 'in gesprek gaan over de invloed van kiezers op politieke besluitvorming'. Ik dacht altijd dat de VVD groot voorstander was van de 'representatieve democratie' en dus weinig op heeft met instrumenten die directe democratie bevorderen. Ongeloofwaardig, klinkt het zo ineens...
Maar gezien het rapport van Staatscommissie Remkes en de recente verkiezingsuitslag waarbij de uil van Minerva in Nederland neerstreek moeten de hedonistische yuppen van de VVD wel toegeven natuurlijk.
Ze weten het: doen ze niets met het concept 'directe democratie' dan blijven ze zetels bloeden. Het probleem is echter dat het zo ongeloofwaardig overkomt. En DDS-opiniemaker Jan Roos vond er iets van:
Dijkhoff noemt het woord 'referendum' niet omdat hij wellicht bang is voor flak. Hij weet dat het onderwerp gevoelig ligt binnen zijn partij en het electoraat en dus spreekt de oud-Katholiek in vage bewoordingen over 'het referendum'. Lekker wollig en vooral heel erg laf.
Of zoals kardinaal Robert Sarah zou zeggen:

"[we hebben niets aan lieden] die wollig taalgebruik bezigen om kritiek te vermijden en getrouwd lijken met de meest stompzinnige innovaties van de wereld.”

Hoe graag ik Dijkhoff ook mag, hij lijkt toch een beetje op één van de types die kardinaal Sarah hierboven beschrijft... Tip voor Dijkhoff: stap gewoon over naar Forum voor Democratie als dat mag. We weten namelijk dat je een 'knoergoeie Brabander' en een 'frikandel speciaal' bent, maar dat hedonistisch-narcisme van de VVD beïnvloedt je ten negatieve.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten