Kardinaal Robert Sarah: ‘migranten zullen Europa verwoesten als men niet van koers verandert’

De Katholieke kardinaal Robert Sarah heeft zich afgelopen week uitgelaten over het fenomeen massa-immigratie. Niet omdat hij het onderwerp interessant vindt, maar omdat hij het westen wil waarschuwen voor het maken van kapitale fouten. Als oudere mannen als Sarah spreken is het verstandig om kort te luisteren naar wat ze te zeggen hebben.

Volgens de kardinaal loopt Europa namelijk groot gevaar als ze in haar huidige wandel verder gaat en niet van koers verandert. Hij heeft geen goed woord over voor priesters die uit angst voor kritiek hun mond houden en doen alsof er niets aan de hand is. Hij verwijt hen gehorigheid aan een politiek correcte cultuur.

Tevens ziet hij in migratie een nieuwe vorm van slavernij, zo lezen we via Fox News:

[we hebben niets aan lieden] die wollig taalgebruik bezigen om kritiek te vermijden en getrouwd lijken met de meest stompzinnige innovaties van de wereld.”

Zo! Die hakt er even in. Tevens vindt Sarah dat migratie dus een nieuwe vorm van slavernij is omdat (arbeids)migranten héél erg eenvoudig kunnen worden uitgebuit, voorbeelden zat:

“[Vrijwel] alle migranten die in Europa arriveren zijn straatarm, zonder werk en trots. Is dit wat de Kerk wil?”

Onder conservatieve christenen wordt Sarah gezien als de nieuwe hoop van het Katholicisme. De man die niet alleen Europa, maar ook de kerk weer haar trots en waardigheid kan schenken:

“De kerk mag deze nieuwe vorm van slavernij, massa-migratie, niet accepteren.”

Lekker goedkoop arbeidskapitaal uit andere landen halen, arbeidsmigranten uitbuiten en ten slotte met dikke WW-uitkeringen (betaald door de belastingbetaler) naar huis laten vertrekken is inderdaad iets waar niemand iets mee opschiet. Behalve multinationals dan!

Sarah vervolgt:

“Als het westen deze fatale koers aanhoudt is er een grote kans dat, […], het westen ten onder gaat. Overvallen door buitenstaanders, net zoals Rome door barbaren werd vernietigd.”

Rome werd echter ook door haar eigen luiheid vernietigd. Omdat de Romeinen liever het werk door slaven lieten uitvoeren. Uiteindelijk lieten ze zelfs hun slaven voor hen vechten, wat leidde tot hun ondergang.

Slimme man, die Robert Sarah.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Rien Noppen

  Er is altijd wel iemand te vinden die kan worden misbruikt voor een racistische agenda.

  1. Vit

   En dat voor een neger, het zou verboden moeten worden.

   1. Diederik van Walsum

    Vit,

    Zelfs het woord NEGER mag niet meer gespendeerd worden 🙂

    1. Vit

     Snap ik, maar ik bedoelde ook geen jager geen neger.

  2. Teunis Dokter

   Huh, het woord ‘ras’ is nergens gebezigd. Jij bent de eerste die dit woord op deze HTML-pagina uitspreekt. Hoe kan dat zo?

   1. Vit

    Pompidompidom

    Het antwoord blijft uit Teunis.

   2. Bosche draak

    Daar hij een rascist is misschien?
    Rascisten kijken niet verder dan de buitenkant.
    Wat mij betreft, kunnen we deze man niet nomineren voor paus?

    1. Janna47

     @Bosche draak
     Super idee. +++++…helemaal voor…beter dan deze Jezuiet en vals persoon…wat een paus…. maar ja hoort bij het plaatje van de elite…

   3. Rien Noppen

    Racisme gaat niet over ras, Teunis. Mensenrassen bestaan niet.

    Het verbaast me overigens niet dat je dat niet weet.

    1. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Als mensenrassen niet bestaan, dan bestaat racisme dus ook niet.

  3. Bart

   Er is altijd wel iemand die realism racisme noemt omdat die realiteit hem niet aanstaat.

  4. Bart

   Maar bedankt Rien voor het nogmaals tentoonstellen van je onmetelijke domheid, of je eigen racistische inborst. Of waarschijnlijk een combinatie van beide.

   Maar zeg eens eerlijk, ben je zo dom geboren, ben je ervoor geindoctrineerd of ben je een betaalde eu trol?

  5. M de ruyter

   Er is altijd wel iemand die misbruikt kan worden voor de agenda van de multinationals en globalisten.
   Er is meer dan alleen economische groei..

  6. DeBruijn

   Dus je suggereert dat je een racistische agenda hebt Rien.

  7. oknarf

   Alles wat niet in uw straatje past is racistisch.
   Weerleg nu eens iets met argumenten…

  8. DidiMadloba

   Ik denk dat hij het goed bedoelt, maar wordt misleid.

   Ik moest even zoeken, maar dit is een Afrikaanse bisschop, en hij heeft natuurlijk gelijk dat Afrikanen die op goed geluk naar Europa reizen (misleid door louche “reisbureau’s”) een slechte toekomst tegemoet gaan.

   Maar dat is niet de schuld van Europa. Die “massa-immigratie” is een rechtse hype. In werkelijkheid zijn alleen echte vluchtelingen welkom, mensen die voor hun leven moeten vrezen. De statistieken spreken wat dat betreft duidelijke taal.

   Wat we eigenlijk nodig hebben is een wereldwijd gecoördineerde aanpak. Die begint met armoedebestrijding in landen als dat van die bisschop, Guinee, en verder louche reisbureau’s aanpakt. Niet door migranten te laten verzuipen, dat is al te rechts.

   Die gecoördineerde aanpak is het doel van het Mareakesj pact. Dat door rechts Nederland inclusief de stokoude Bolkestein meteen werd afgeschoten met werkelijk onvoorstelbare leugens, want die zien een politiek brood in om de vluchtelingenstroom in stand te houden. Populisten houden niet van oplossingen want dan blijft er niets te klagen. En dan wordt DDS brodeloos.

 2. ZiggyStardust

  Deze kardinaal heeft het helemaal in de gaten. Wijze woorden van deze man, die totaal niet met racisme te maken hebben, maar met realisme. Afrika heeft de voornamelijk jonge mannen die naar Europa af willen reizen uit economische redenen zelf keihard nodig. In Europa zijn ze veelal kansloos, omdat er steeds minder vraag is naar ongeschoolde en ongeletterde arbeiders. De kans is groot dat ze afhankelijk zullen worden van een uitkering en zullen vervallen in crimineel gedrag, door hun lage inkomen, beperkte ontwikkeling en beperkt vermogen tot het aanpassen aan de westerse normen en waarden. Ze kunnen dan ook beter in hun eigen land zorgen voor een opbouw van de economie, waar zij wel noodzakelijk zijn.

 3. Meester Kong

  Onder conservatieve christenen wordt Sarah gezien als de nieuwe hoop van het Katholicisme. De man die niet alleen Europa, maar ook de kerk weer haar trots en waardigheid kan schenken

  Zo dan weet je het wel….
  Laat het leger van Lugar maar komen.

  1. DeBruijn

   Meester Kong

   Weet je wat, dan neem jij toch lekker al die migranten in huis als het zo geweldig is.

   Links beschuldigde Trump ook dat hij de illegaoe uit wilde zetten, dus hadden de linksen sanctuary cities of zo opgezet, waar illegalen vrij zouden zijn. Want Trump was zo gemeen. Dus toen stelde Trump voor om al die illegalen dan maar naar die steden te sturen en je raadt het al: toen begonnen diezelfde mensen te stuiteren, want dat wilden ze niet.

   Er is niet mis mee je eigen land te beschermen tegen teveel migranten. Er is niet mis mee dat er migranten zijn, maar niet als het bijna de helft zijn of zelfs een meerderheid wordt. En dat geldt ook voor Afrika, daar moeten ook niet meer blanken komen dan de eigen bevolking.

   Wist je trouwens dat in Zuid-Afrika er aanvallen plaats vinden op andere Afrikanen? Mensen uit Mozambique en andere landen werden door hun Afrikaanse broeders in elkaar geslagen omdat zij geen buitenlanders wilden.

 4. Diederik van Walsum

  Deze man kent blijkbaar zijn eigen volkje héél goed !!!!!

 5. Siemien

  Precies deze man heeft het echt bij het rechte eind, 3 van de 11 vinden dit ook

  1. Vit

   @Siemien

   Was 11 niet het gekkengetal?

  2. Meester Kong

   Siemien onze lugariaanse fantast.

   1. Bosche draak

    Kong de nikszeggende niksnut, nog meer pareltjes van wijsheid stumper?

 6. ikweetwatikwil

  Hij lijkt wel een PVVer.

 7. Heras

  Zo wow, wel moedig van die man. Alleen het puntje over slavenarbeid zie ik niet zo zitten. Ze krijgen hier van alles, mits ze niet onder de radar verdwijnen en de criminaliteit instappen. Maar wat wel belangrijk is, is dat de kerken de massa immigratie moet veroordelen, want vernielingen in kerken, het geweld in de samenleving moet benoemd en bestreden worden.

  1. Meriadoc Brandebok

   Te betwijfelen is of er werkelijk sprake is van massa-immigratie, maar als dat al zo was, dienen kerken daarover te zwijgen. Het asielbeleid is een taak van de overheid en er is een scheiding van kerk en staat. Ik begrijp niet waarom je de kerk en de staat wilt vermengen.

   Gaat de kerkelijke gemeente dan straks ook andere beleodsdaden “veroordelen”? Waanzin.

   1. Vit

    “Te betwijfelen is of er werkelijk sprake is van massa-immigratie”

    Hi hi die Meriadoc toch, altijd in voor een gebbetje.

   2. Peter Oudshoorn

    Het is duidelijk dat alles fake is aan Meriadoc. Zoals ik al heel lang beweer, zijn Brandebok en Noppen een en dezelfde persoon. Als je echt kerkelijk bent, zoals Brandebok beweert, zou je blij zijn met een klerikale stem en mening over massa-immigratie. En het niet verwerpen door het op scheiding van kerk en staat te gooien.

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee. Ik verwelkom het beslist niet. Het asielbeleid is een taak van de overheid en de kerk mag niet op de stoel gaan zitten van de overheid.

     Men heeft er christelijke politici voor afgevaardigt.

     1. Peter Oudshoorn

      Iedereen, ook de kerk, mag een mening en/of kritiek over alles hebben. De overheid is niet boven alles verheven. Een mening hebben betekent nog niet bemoeienis met het uitvoerend beleid.

   3. DeBruijn

    @ Merijn

    Maar de kerk heeft ook gewoon recht op een mening en aangezien deze man zelf van Afrikaanse afkomst is geeft meer gewicht aan zijn woorden.

    Kerk en staat zijn gescheiden, dat is goed. Maar een mening geven mag altijd, dat deden veel kerken ook door vluchtelingen te verwelkomen uit Syrië. Toen zei je niet ‘wacht eens even, dan is fout’ of wel? Of gaat het er alleen om of je het eens moet zijn met wat zij zeggen voordat zij iets mogen zeggen?

    1. Meriadoc Brandebok

     Vluchtelingen opvangen als ze er eenmaal zijn is beschaving en mensen in nood helpen hebben kerken altijd gedaan. Ook Nederlanders die geen geld meer overhebben.

     De kerk mag overheidsbeleid niet veroordelen. Daarmee komt de scheiding van kerk en staat evident onder druk te staan. Als de kerk overheidsbeleid eenmaal gaat veroordelen is dat een hellend vlak. Zo kan men ook wel andere beleidsterreinen van politici gaan veroordelen.

     Niet dat er ooit overeenstemming zou worden bereikt over zo’n veroordeling overigens.

 8. Jumping

  Wikipedia geeft nog steeds het woord neger aan.
  Voor donkerhuidige negroïde bewoners van Afrika ten zuiden van de Sahara.
  De taaltelefoon ?? adviseert het woord Zwarte.??

  1. PMG

   Wikipedia is een hele grote verzameling van feiten EN verzinsels van mensen die hun ei kwijt willen. Is geen echte betrouwbare bron, hooguit leidraad, wordt niet of nauwelijks gecontroleerd op juistheid.

   1. toetssteen

    @PMG
    Zwart of wit voor een huidskleur is nonsens. Geen mens is zwart of wit; een dode is wit, maar da’s niet echt een levende kleur.
    Neger/negro (denk aan Rio Negro) betekent donker; dat donker loopt van licht naar heel bruin. Bij blanken tussen bleek en tikkeltje zuidelijker licht getint.
    Pakt u maar eens een palet en ga aan het portretschilderen, met wit noch zwart zult u ver komen.

    1. Rien Noppen

     Toetssteen meent dat dat we met de huidskleuren zwart en wit ook de kleuren zwart en wit bedoelen. Zo meent hij mogelijk ook dat Chinezen geel zijn.

     Een geestig soort domheid.

     1. Peter Oudshoorn

      Rien Noppen is een bleekscheet. Hopen dat hij die kleur herkent.

     2. Cycle25

      Rien meent dat alle mensen verschillende rassen zijn, maar op de operatietafel vervallen alle afspraken. Ik geloof niet in racisme, het is een uitvinding om je medemens nog beter door de stront te halen. Maak er discriminatie van, in de ergste soort, en dan is ’t klaar.

     3. Joop Klepzeikert

      Ga nou eindelijk je lagere schooltje eens afmaken, kneusje.
      Hier 24/7 blijven trollen is volkomen nutteloos. Geen normaal mens die jou en je alterego’s serieus neemt.

     4. Vit

      @Cycle25

      “Rien meent dat alle mensen verschillende rassen zijn, maar op de operatietafel vervallen alle afspraken.”

      Rien meent dat nou juist niet, eerlijk is eerlijk, maar ik vind het wel een goede stelling want er zijn inderdaad geen mensenrassen, onderling uitwisselbaar zeg maar.

    2. Raveltje

     Als je wit en zwart gebruikt bij het mengen
     van andere kleuren, kom je een stuk verder.

 9. Tman

  “Rome door barbaren werd vernietigd”
  De EU zit momenteel aan de linkse knoppen en heeft de Marrakesh kraan open gedraaid,de lidstaten kunnen enkel een Exit forceren als de kiezer dit zou wensen!
  Anders kunnen wij met ons allen kiezen,moslim worden of emigreren!

 10. Brazil

  Dus moet het westen nu stoppen met het plunderen van Afrika, miljarden die worden weggesluisd vanuit Afrika door multinationals richting het westen.

  1. marco1

   Idd brasil voor elke euro die naar Afrika gaat komen er 10 terug. Het is geen wonder dat die mensen hun eigen geld terugkomen halen door naar het westen te emigreren. Zolang wij onze eigen broek niet op kunnen houden zullen er massaal mensen uit Afrika baar het Westen blijven komen.

 11. Joop Klepzeikert

  Iedereen met een beetje verstand zegt dit al decennia en wordt daarom voor ‘racist, xenofoob, nazi’ en meer van die extreem linkse onzin uitgemaakt.
  Het is hoog tijd dat meer mensen schijt gaan hebben aan die extreem linkse bende en zich wel weer in het openbaar uit gaat spreken.

  1. Brazil

   Het is dan wel extreemrechts, racisten, nazi’s en Xenofoben die tegen
   buitenlanders zijn, toeval ?

   1. Peter Oudshoorn

    Waarom is Brazil zo’n grote voorstander van immigranten, gelukszoekers en buitenlanders in ons land? Waar ligt voor hem de bovengrens? Bij 3 miljoen? Dertig miljoen?

    1. Siemien

     Niet alleen voorstander van immigranten, gelukszoekers en buitenlanders maar ook van de islam hoor vergis je niet in deze nick.
     Brasil is een zéér, zéér, zééér warme pleitbezorger van de islam, zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen en vooral uit de wind te houden, telkens weer opnieuw.
     Brasil zal het verdedigen met alles wat in het zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken,nog veel sterker, of erger nog!, Brasil aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

 12. Bes Tolen

  Dat Rome ooit eind vijfde eeuw is ondergegaan, is in werkelijkheid een fabel. Rome is namelijk begin vierde eeuw voor het overgrote deel verplaatst naar het nieuwe Constantinopel. De paus bleef wel achter en via deze bestuurder van de kerk is een nieuw Rome opgebouwd, dat door contracten met oorlogszuchtige volken zoals de ”Franse” Franken en de Westslaven (de Polen van nu zijn nog super Rooms) in de loop van eeuwen haar macht uitbreidde in heel Europa. Tot in een groot deel van de Oekraïne en Wit Rusland toe. De overige Russische gebieden vielen met wat andere Oost Europese onder Constantinopel. Tot de islam door Turkse veroveringen oprukte in Europa was dat de situatie.
  De pausen zijn de opvolgers van de hoofden van het voorgaande Romeinse godsgeloof. Julius Caesar was al pontifex maximus en dat was een belangrijke stap nar zijn dictatorschap. Omgewerkte verhalen vindt men mijns inziens in het Nieuwe Testament terug.

 13. Bes Tolen

  De meeste grootbanken in het westen zijn gelieerd aan Rome. Rome heeft veel oorlogen op haar geweten als ze al geweten heeft. Het contract met Napoleon is een duidelijk voorbeeld. Het kolonialisme was oorspronkelijk een initiatief van het Vaticaan. Behoudens dat van Nederland want dat veroverde uitsluitend Portugese koloniën waarvan er na vrij korte tijd weer verloren gingen. De oorzaak was dat men Portugal vanwege de onderhanden Tachtigjarige Oorlog wilde benadelen. Nederland kwam aan Suriname als troostprijs voor Nieuw Amsterdam, dat door Engeland op Nederlanders werd veroverd. Nieuw Amsterdam was de enige echte kolonie. Eigenlijk werd Nederland pas echt koloniale mogendheid zo 1815. Daarvoor konden eerder VOC en WIC hun gang gaan op basis van tijdelijke wel te verlengen concessies. Die handelden ook met andere verre gebieden. Beide compagnieën gingen uiteindelijk failliet. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking deed altijd nogal smalend over het kolonialisme. Een groot deel heeft er de eerste tijden denkelijk niet eens van geweten.

 14. Politiek Profeet

  Fascinerend boek….de opkomst en ondergang van het Romeinse Rijk,up to date in 2019.
  Niet alleen Parijs is doelwit van de aanstormende hordes barbaren uit Afrika en het midden oosten….ook Rome staat hoog op de verlanglijst van de islam om totaal vernietigd te worden.
  Je ziet het aankomen,tenminste,als je niet blind en doof geboren bent.
  Verder zullen de eu-vazallen,de deugmenschen en de politiek correcten dit blijven ontkennen,tegen beter weten in…

  1. Siemien

   +++

 15. Vrijedenkert

  Niet alleen deze kardinaal in artikel ziet dat het huidige beleid niet goed gaat…
  Ook een SGP-lid stapt over naar het FvD:
  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/sgper-kandidaat-gedeputeerde-voor-fvd-goddelijke-besturing-bracht-mij-bij-deze-partij

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.