Hilarisch: mini-partijtje PvdA komt even de Catalaanse crisis in Spanje oplossen: 'Samen op zoek naar de oplossing!'

Geen categorieokt 02 2017, 20:00
Het is een complete schertsvertoning: als het aan PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul ligt, is de hoogopgelopen ruzie tussen de Catalanen en de Spanjaarden zo op te lossen. Het enige wat men moet doen, is de PvdA inschakelen voor het goede advies!
Nou, de diepe crisis in Spanje - waarbij Spaanse nationalisten en Catalaanse seperatisten rechtstreeks tegenover elkaar zijn komen te staan - is bijna opgelost hoor! Want hier is het Nederlandse PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul. Zij weet wel hoe deze netelige situatie weer gladgestreken kan worden. Het enige wat Spanje en Catalonië hoeven te doen, is keurig naar deze gezand van de in maart gedecimeerde PvdA luisteren:

"Spaanse en Catalaanse regering moeten tot dialoog komen

Het referendum voor de onafhankelijkheid van Catalonië is geëindigd in een drama. De manier waarop de Spaanse politie is opgetreden tegen burgers is niet acceptabel. Het is nu zaak dat er snel een dialoog komt tussen de Spaanse en Catalaanse regering om uit deze impasse te kopen. Het is goed dat de EU nu de oproep heeft gedaan aan de twee partijen om samen in gesprek te gaan. Een uitweg is ingewikkeld, maar wat je ook van het referendum vindt: geweld is altijd de verkeerde weg."

Ik vind dit toch altijd zo hilarisch: Kamerleden die zichzelf totaal overschatten, en denken dat ze nu ook wel even de hele Aarde gaan beïnvloeden. Want dat blauwe stoeltje in het Nederlandse parlement, nou, dát gaat er voor zorgen dat de wereldvrede wel even gesticht gaat worden.
Dat opgeheven wijsvingertje waarmee Tweede Kamerleden zwaaien richting allerlei landen is echt een ultieme soort van zelfoverschatting, van arrogantie, en van een soort kosmopolitische flamboyantie. En de laatste persoon die in de Haagse filter bubble denkt dat zij een soort eenmans-Verenigde Naties is, is kennelijk PvdA'er Kirsten van den Hul.
Het is overigens niet voor het eerst dat Kirsten van den Hul namens de PvdA een véél te grote broek aantrekt. In januari meende de dame in kwestie ook al dat Nederland zich feller moest verzetten tegenover de binnenlandse Amerikaanse politiek. Van den Hul liep toen mee in een mars tegen Trump.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten