Bedankt, Rutte! We verbruiken met z'n allen minder energie maar gaan toch meer betalen, door belastingverhoging

Geen categorieokt 02 2017, 21:00
Raar maar waar: Nederlanders gebruiken sinds minder stroom, maar tóch gaat de energierekening volgend jaar omhoog. De regering heeft de tijd namelijk opportuun geacht om de belastingen te verhogen die ingezetenen betaalt over gas, water en licht.
En wat zeggen we dan tegen papa Rutte? Dankjewel! Op een hele sarcastische manier, uiteraard, want het door premier Rutte geleide kabinet heeft de afgelopen jaren namelijk de briljante situatie weten te scheppen dat Nederlanders steeds meer moeten betalen voor energie - zelfs al gebruiken ze er ieder jaar minder van. RTL Z:

"Een gemiddeld gezin betaalt volgend jaar zo'n 70 euro meer voor energie. Dat is een stuk meer dan eerder werd gedacht. De stijging wordt veroorzaakt door de zogenaamde 'Opslag Duurzame Energie' (ODE) hoger uitkomt dan gedacht en daarnaast verhoogt het kabinet ook de energiebelasting.

Een gemiddeld gezin zal in 2018 zo'n 50 euro meer kwijt zijn aan de ODE dan in 2017 en de energiebelastingen zullen stijgen met zo'n 20 euro, blijkt uit onderzoek van prijsvergelijker Pricewise. Het ministerie van Economische Zaken rekende eerder op een verhoging van 50 euro.

Directeur Hans de Kok van Pricewise is verbaasd dat er niet meer ophef is over die stijging. "De verwachte stijging in de zorgpremies is al weken een gevoelig discussiepunt in alle media. Maar dat we volgend jaar zeventig euro extra moeten neertellen op onze energierekening, wordt bijna niet belicht", zegt hij."

Het lijkt er dus op dat Rutte II gaat eindigen zoals het begon: met een flink pakket aan lastenverzwaringen die het leven voor de burger alleen maar duurder maken. Er moeten immers nog voldoende socialistische herverdelingsplannetjes gefinancierd worden, nietwaar? Het is dan ook typisch beleid dat je kan verwachten van een partij als de PvdA. Maar dat de VVD zich onder Rutte II vijf jaar lang ingezet heeft voor het immer aanpakken van de burger door de ene na de andere lastenverzwaring door te voeren, dat is echt beneden ieder denkbaar peil.
En het ergste is dat na Rutte II nu Rutte III in de steigers staat. Ga er dus maar vanuit dat u de komende jaren nog niet klaar bent met het ophoesten van geld dat u na belastingverhoging op belastingverhoging in steeds grotere sommen blijft overmaken richting Den Haag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten