D66 Amsterdam deelt mee in interne memo: 'Als regeerakkoord klaar is MOETEN jullie positief zijn. Héél positief!'

Geen categorieokt 03 2017, 9:46
D66: een politieke partij van, voor en door onafhankelijke geesten. Ahem.
Bij D66 Amsterdam zijn ze de weg he-le-maal kwijt:

D66’ers in de hoofdstad moeten ’erg positief’ zijn als het regeerakkoord in Den Haag is beklonken. Dat staat in een intern bericht van D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig, waar De Telegraaf de hand op heeft weten te leggen.

"Het ziet er langzaam naar uit dat er in Den Haag een regering komt," schrijft Van Dantzig aan zijn D66-slaven. "Men begint steeds sterker rekening te houden met begin volgende week en dat betekent dat het goed is met elkaar na te denken over hoe wij het regeerakkoord gaan verwelkomen."
Je zou denken dat "met elkaar nadenken" betekent dat de input van anderen gewenst is, maar helaas. Nee. Die wil hij helemaal niet horen. Met "met elkaar nadenken" bedoelt Van Dantzig namelijk als echte dictator dat hij iedereen vertelt hoe ze zich moeten gedragen.
"In de stedelijke fractie hebben wij afgesproken hier erg positief over te zijn, aangezien de eerste klap hier een daalder waard is. Mijn oproep aan jullie is dan ook om - samen met de fractie van de centrale stad - de boodschap te echoën dat we blij zijn dat er een regering zit waar D66 deel van uitmaakt en de goede dingen te benadrukken. Ik zal zorgen dat we voorstellen voor woordvoering met jullie delen."
Hilarisch genoeg reageert Van Dantzig op de kritiek op zijn totalitaire boodschap door te stellen dat hij het belangrijk vindt om afspraken te maken over "hoe er in te gaan," maar dat "iedereen het [verder] zelf [moet] weten."
Uhu. Zelf weten hoe jullie reageren jongens... als jullie maar precies doen en zeggen wat De Grote Leider wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten