Hoe een dating-app het leven van een doodzieke moeder redde

Geen categorienov 16 2015, 10:00
Rich O’Dea gebruikte eerder dit jaar de app Tinder om een date te vinden. Hij was op zoek naar een vrouw om de rest van zijn leven mee te delen - of in ieder geval om een keer mee uit te gaan. Als single is het leven immers vrij saai en eenzaam.
Toen hij door de mogelijke kandidaten scrolde zag hij dat een dame die veel vrienden gemeen met hem had in het echte leven een zogenaamde perfect match was. Hij contacteerde haar, ze raakten aan de praat, en spraken met elkaar af.
Tijdens het gesprek vertelde Rich zijn date, Jennifer Thomas, dat de vrouw van zijn beste vriend een ernstige ziekte heeft en een nieuwe nier nodig heeft. Helaas is het erg moeilijk voor haar om een goede donor te vinden: dat is altijd al lastig, maar al helemaal als je bloedgroep o-negatief is.
Screen Shot 2015-11-16 at 11.11.29
Na hun date dacht Jennifer na over wat Rich haar verteld had. Toen besefte ze: 'Wacht even, ik heb ook bloedgroep o-negatief!' Ze nam contact op met Rich en vertelde hem dat zij de dame in kwestie - Erika Bragan - maar wat graag wilde helpen. Jennifer legt uit:

"Ik had ontzettend veel sympathie voor Erika. Net als ik is ze een moeder. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk het moet zijn om in haar te schoenen te staan en mijn kinderen te vertellen dat ze het wellicht zonder mij moeten doen. Ik wist gewoon dat ik haar moest helpen."

Artsen kwamen erbij, er werd onderzocht of de twee inderdaad compatibel waren, en er werd vervolgens een afspraak gemaakt voor de transplantatie. 18 november, dat is woensdag (over twee dagen), is het zover.
Overigens pasten Rich en Jennifer toch niet zo goed bij elkaar als ze dachten. In ieder geval niet als romantisch stel: ze zijn nu wél goede vrienden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten