Most wanted terrorist uit België plande aanslagen Parijs

Geen categorienov 16 2015, 11:00
Abdelhamid Abaaoud is niet alleen de meest gezochte terrorist van België, hij was ook betrokken bij de aanslagen in Parijs. Sterker nog, volgens zowel de Franse als Belgische autoriteiten was hij het brein achter het bloedbad.
Dat bericht het Vlaamse De Standaard. Nu.nl legt uit wat voor man Abaaoud is:

Abaaoud (29), geboren in Sint-Jans-Molenbeek, wordt eveneens beschouwd als het brein achter mislukte aanslagen in Verviers. Twee door hem gerekruteerde terroristen werden in januari in Verviers door de politie gedood toen ze een aanslag planden vanuit een 'safehouse'.

Abaaoud ontsnapte in januari naar Syrië en is sindsdien spoorloos.

Met andere woorden, deze man is een geharde terrorist die het zijn levensmissie heeft gemaakt om bloederige aanslagen te plegen op onschuldige westerlingen.
Abaaoud is niet de enige 'gezochte' terrorist die betrokken was bij de aanslagen. Zo is een vijfde dader geïdentificeerd: Samy Amimour. Diens familie woont in Bobigny, een voorstad van Parijs. Zelf wordt hij al sinds 2013 gezocht door de Franse autoriteiten in verband met terroristische activiteiten.
Volgens Amimours familie is hij twee jaar geleden naar Syrië vertrokken. Dat is zeer wel mogelijk; het betekent dus dat hij een teruggekeerde Syriëganger is.
Ondertussen is er nog een terrorist geïdentificeerd. Het zou gaan om Ahmad al Mohammad, afkomstig uit... Syrië.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten