Hoera! De Nintendo 64 wordt 20 jaar. Dat is om deze 5 redenen een absoluut feestje

Geen categoriejun 24 2016, 13:00
Dit weekend is een heuglijk weekend: de Nintendo 64 - een geliefd speeltje van menig jaren '90-kind - viert z'n twintigste verjaardag. Maar waarom waren we toen allemaal zo verknocht aan die stokoude game console? Vijf redenen!
Het is dit weekeinde feest voor fans van games over de hele wereld: precies 20 jaar geleden kwam de Nintendo 64 op de markt. Het is nu een gedateerde en belegen gameconsole, maar destijds was het een ware revolutie. Weblog UNILAD zette vijf redenen op een rij waarom deze opvolger van de Super Nintendo niets meer of minder was dan een legende in gameland.
1. Alles in 3D!
FacebookThumbnail-135
Spellen met driedimensionaal speelplezier zijn nu aan de orde van de dag: zelfs handheld consoles als de Nintendo DS en enkele mobiele spellen kennen nu 3D apps en spelletjes, maar ooit was dit razend nieuwe technologie die een hele generatie aan games drastisch beïnvloedde. Dat was meteen reek: The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Super Mario 64 gelden nog steeds als de crème de la crème op het gebied van games! Toch? Hey! Look! Listen!
2. Rumble Pak
official-genuine-oem-nintendo-64-n64-rumble-pak-nus-013-tested-a238-e1277402706cef45d676ca8def9e0fa9
Telefoons en gamecontrollers van nieuwe generatie draaien er hun hand niet meer voor om, zeker niet nu we op het punt staan de wereld van de virtual reality te betreden, maar in 1996 was het een gigantische stap vooruit: bewegende controllers die een nieuwe dimensie toevoegen aan het spelen van een game. Krijg je een opdonder in het spel? Nou, dan voel je dat ook. Het was iets totaal nieuws, ook al was dit nog kinderspel. Maar toch!
3. Met z'n vieren spelen
hqdefault
Deze is natuurlijk klassiek. Sluit de Nintendo 64 aan op een tv, zet er drie vrienden en jezelf omheen.. en racen maar. Of schieten! En niet stiekem op het stukje scherm kijken waarop je kan zien waar je vrienden zich nu bevinden in een bepaald level. Dat is natuurlijk valsspelen... toch?
4. De Gouden Eeuw (Of moeten we zeggen GoldenEye?) van Rare

Weinig gamebouwers waren zo geliefd als dat Rare was in de jaren '90. Enkele geweldige successen die ze gebouwd hebben voor de Nintendo 64 waren Goldeneye, Banjo-Kazooie en
Donkey Kong 64. En dan voornamelijk dus de eerste. Goldeneye; een op James Bond geënte shooter die het hele genre nieuw leven heeft ingeblazen.
5. En natuurlijk.. de spellen!
dscn0175Geen enkele console is geslaagd zonder een geweldige voorraad spellen. We noemden al enkele regelrechte klassiekers zoals Ocarina of Time, GoldenEye, Super Mario 64, Mario Kart 64, maar waar zouden we zijn zonder Pokémon Stadium, Paper Mario, Super Smash Bros. of Perfect Dark? Precies: helemaal nergens.
Nintendo, bedankt voor de Nintendo 64. Mogen we nog lang kunnen genieten van de spellen uit dit gouden tijdperk in de ontwikkeling van games. Lang leve de console met grijze, cartridges die recht van onder maar van boven een boog hadden. En nu... spelen maar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten