Hoera! Rusland claimt ISIS-opperhoofd Al-Baghdadi naar het hiernamaals te hebben gebombardeerd

Geen categoriejun 16 2017, 11:00
De Russen zeggen dat het heel goed mogelijk is dat ze de terroristenleider hebben opgeblazen bij een luchtaanval op ISIS-bolwerk Raqqa.
Haal de slingers maar alvast uit de kast, want als we de Russen mogen geloven is de kans heel reëel dat jihadistenopperhoofd Abu Bakr Al-Baghdadi eind vorige maand letterlijk en figuurlijk een kopje kleiner is gemaakt. Het Russische Ministerie van Defensie liet vrijdag weten dat ze op 28 mei een enorm bombardement op Raqqa hebben uitgevoerd waarbij als het goed is de beul aller beulen van terreurkliek ISIS is omgekomen.
Op die mooie dag vond namelijk een grote bijeenkomst plaats aan de rand van de terreurhoofdstad waar alle bobo's van ISIS bij aanwezig waren. Ze zouden zich hebben willen beramen op een tactiek om hun ineenstortende kalifaatje, dat van alle kanten wordt aangevallen, te redden. Dat plan is echter - letterlijk - naar de gallemiezen gebombardeerd toen een Russische bommenwerper een explosief einde maakte aan het extremistenfeestje. Zelfs als Al-Baghdadi zelf toch niet gedood is, is er reden tot feest: er zijn naar schatting maar liefst 30 leiders en meer dan 300 jihadisten van de genocidale organisatie omgekomen.
Dat is, hoe je het ook wendt of keert, natuurlijk geweldig nieuws, ook voor Europa. De strijd om Raqqa gingen die gekken sowieso wel op termijn verliezen, en zodra het laatste stukje 'kalifaat' bevrijd was kun je een exodus van jewelste aan jihadisten richting Europa verwachten. Hoe meer maniakken er nu daar omkomen, hoe minder er later hierheen kunnen komen dus! Een win-winsituatie.
Of Al-Baghdadi nu écht dood is blijft natuurlijk de vraag: de terroristenleider is al tig keer doodverklaard, maar blijkt helaas meer levens dan de gemiddelde kat te hebben. Een paar dagen geleden beweerde Syrië ook nog dat ze hem na het hiernamaals gebombardeerd hebben, al kan het best dat de Russen en Syriërs het hier om dezelfde luchtaanval hebben natuurlijk - Rusland voert haar aanvallen uit vanaf Syrische bases. Toch zou het me niet verbazen als na de bevrijding van de ISIS-gebieden blijkt dat de meest gezochte man ter wereld daar helemaal niet is, en hij tien jaar later á la Osama bin-Laden wordt aangetroffen in een dikke villa aan de andere kant van de wereld. Laten we echter hopen dat deze gek het niet zo lang zal uithouden, en dat hij de maand juni inderdaad niet meer heeft mogen halen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten