Arubaanse premier eet niet meer

Geen categoriejul 12 2014, 8:00
Hongerstaking
Een noviteit. De Arubaanse premier Mike Eman gaat in hongerstaking totdat de Arubaanse begroting is goedgekeurd. Volgens hem lijdt het Arubaanse volk honger door de opstelling van Nederland. Hij verklaart zich solidair met zijn mensen door niet te eten. Eman:

''Ik zal niet toestaan dat we worden vernederd, gegijzeld en verkracht. Daarom zal ik mij onthouden van eten, totdat de begroting is getekend.''

De actie is een protest tegen het besluit van de Rijksministerraad om de gouverneur van het eiland de financiële situatie te laten onderzoeken en de begroting niet te ondertekenen, maar volgens Eman is dat besluit onwettig. De Arubaanse minister van Toerisme, Otmar Oduber, verklaarde zelfs dat Nederland bezig is met een sluw plan om financieel toezicht aan Aruba op te leggen. Hij waarschuwde echter dat dat nooit zou lukken. Maar volgens premier Rutte houdt Eman zich niet aan de afspraken.
Mooi. Ik zou zeggen, lekker laten vasten die man. Zo te zien kan hij wel wat kilootjes minder gebruiken. Volkomen krankjorum natuurlijk om op die manier te proberen de Nederlandse regering onder druk te zetten. Ik zou zeggen: Arubaanse jongens, dop voortaan fijn uw eigen boontjes, dan zullen wij dat ook doen. Adios.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten