Hoofdredactie Telegraaf reageert op affaire Kaag-docu: 'Saneer de NPO'

Hoofdredactie Telegraaf reageert op affaire Kaag-docu: 'Saneer de NPO'

Sigrid Kaag staat echt héél erg (proest) voor Nieuwe Leiderschap. Bron: fotografiekb / Shutterstock.com.

De hoofdredactie van De Telegraaf heeft een commentaar gepubliceerd over de affaire rond de propagandistische VPRO-documentaire over Sigrid Kaag. Volgens de krant voor Wakker Nederland bewijst het feit dat D66, het ministerie van Buitenlandse Zaken én de VPRO samenwerkten om Kaag zo positief mogelijk af te schilderen dat het tijd is om de NPO te saneren.

De gang van zaken "onderstreept andermaal dat de NPO qua actualiteiten 'drie keer de Volkskrant' is," aldus De Telegraaf. "De Kaag-docu maakt tevens de verstrengeling tussen de NPO en politiek zichtbaar. De VPRO-directeur is een vroegere D66-campagneleider...."

"De affaire is tekenend voor de Hilversumse mores," concludeert De Telegraaf. Het schreeuwt om een sanering van de NPO.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
D66 Sigrid Kaag De Telegraaf NP

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties