Hoogleraar Universiteit Leiden vergelijkt Wilders Britse fascist die in 1936 door een joodse wijk marcheerde

Geen categorienov 08 2017, 8:00
"Het gaat mij om het signaleren van mechanismen." Uhu. Tuurlijk.
Dat het Nederlandse onderwijs -- en zeker universiteiten -- gedomineerd worden door linkse betweters wisten we al, maar man, wat is het vriendelijk van hoogleraar (Universiteit Leiden) Leo Lucassen dat hij dit regelmatig bevestigt op Twitter. Want, zoals Geert Walling bericht op Elsevier.nl, gaat vliegt meneer regelmatig uit de bocht op dat medium:

In zijn tweet van vorige week gaat Lucassen nog iets verder: hij vergelijkt de PVV-leider met een Britse fascist die in 1936 een provocerende mars door een joodse wijk van Londen hield. Dit omdat Wilders samen met de Vlaamse nationalist De Winter een bezoek wilde brengen aan de goeddeels islamitische wijk Molenbeek in Brussel.

Na het stuk, waarin Lucassen totaal gekraakt wordt, zou je denken dat meneer de hoogleraar publiekelijk maar snel een stapje terug zou doen omdat hij zich als een vreselijk mens gedraagt. Maar nee, niets is minder waar. In plaats van pas op de plaats te maken doet hij er namelijk een schepje bovenop.
https://twitter.com/Leolucassen/status/927854140545556481
Met andere woorden, nee Geert Wilders is misschien geen neo-nazi die andersdenkenden wil vermoorden, maar zijn PVV creëert wel degelijk de mechanismen die de fascisten en nazi's gebruikten om in de jaren dertig van de vorige eeuw groot te worden... en ongelooflijk veel onschuldige mensen de dood in te jagen.
Uh, wat?
Je wil er om lachen, maar eigenlijk is dat levensgevaarlijk. Dit soort types zorgen namelijk voor zoveel demonisering dat het een kwestie van tijd is voordat een linkse gek besluit om 'in te grijpen voor Wilders de geschiedenis kan herhalen.' En wat doen lui als Lucassen dan? Juist, dan wassen ze hun handen in onschuld. Net zoals ze dat deden na de vreselijke moord op Pim Fortuyn door de radicaal-linkse activist Volkert van der Graaf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten