De ideale bak koffie

Geen categorienov 08 2017, 7:00
KOFFIETIJD! Voor velen klinkt het als muziek in de oren. Je zal vast collega’s, vrienden of familieleden hebben die ‘s ochtends niet aan te spreken zijn voordat ze een bakje koffie hebben gehad. Misschien behoor je zelf wel tot die categorie.
Even een momentje voor jezelf
Voor veel mensen is koffie onderdeel van de dagelijkse routine geworden. De wekker gaat, de krant ligt op de deurmat en de koffie staat te pruttelen. Even lekker wakker worden met een bakje koffie en het nieuws van vandaag voordat de dag begint. Dat momentje voor jezelf. Jij, je krantje en een warme bak koffie. Voor veel Nederlanders is het kopje koffie niet weg te denken in de dagelijkse planning!
Ieder zijn eigen koffie
Waar de een groot fan is van het Nescafe apparaat, kiest een ander liever voor echte, handgemaakte koffie. Op die manier hebben ze de kwaliteit en smaak van de koffie helemaal zelf in de hand. Zelf de koffiebonen bestellen online en zelf de bonen malen om vervolgens van een heerlijk, ‘echt’ kopje koffie genieten. Ook horecazaken verkiezen vaak de kwaliteit van echte bonen, boven de oploskoffie of de kant-en-klaar cups.
Screen Shot 2017-11-08 at 06.26.21
Het belang van kwaliteit
Dagelijks worden er gemiddeld 5 kopjes koffie gedronken. Op het werk, thuis of onderweg. Voor veel mensen loopt dit aantal al snel op tot 10 kopjes koffie per dag; ‘nog even snel een bakje doen’ en hop, daar gaat weer een koffie. Als je nagaat hoeveel koffie we wekelijks naar binnen slurpen is de kwaliteit uitermate van belang. Goede kwaliteit levert goede koffie. Jones Brothers Coffee verkoopt zo bijvoorbeeld koffie apparatuur voor thuis en het werk en levert bonen zo vers mogelijk van de meest recente oogst. Op die manier heb je altijd een vers, verantwoord kopje koffie van hoge kwaliteit.
Bonen, bonen, bonen
Koffie is een product uit de natuur en met zorg geselecteerde bonen vervoerd in veilige, luchtdichte verpakking leveren je de beste smaak. Een speciale verpakking zorgt ook dat de bonen langer vers blijven tijdens transport en geen smaak hebben verloren tegen de tijd dat jij thuis de zak opent. Zolang jij de koffiebonen luchtdicht bewaart, blijft de smaak maanden lekker! Welk apparaat jouw voorkeur ook heeft, wanneer je werkt met verse koffiebonen krijg je altijd de ideale bak koffie voor je neus. De basis van de kwaliteit van je koffie ligt nou eenmaal grotendeels bij de juiste boon!
Screen Shot 2017-11-08 at 06.27.54
Tips voor de ideale bak
-Kort samengevat betekent dat dus het volgende:
-Koop bewust; hoge kwaliteit verse bonen leveren de beste koffie
-Kies een apparaat dat bij je past; kies een snel-maler voor snelle kwaliteitskoffie of doe het gewoon stap voor stap helemaal zelf. Probeer hoe dan ook cupjes en instant koffie te vermijden.
-Voeg niet teveel toe; melk en suiker ontnemen je de smaak van goede koffie. Als je dan toch melk toe wilt voegen, kies dan een volle melk en stoom deze goed op om een mooie cappuccino te maken!
-Gooi je koffieprut niet weg! Het is namelijk goed te gebruiken voor meerdere doeleinden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten