Volkswagen meest getaxeerde auto in alle Nederlandse provincies

Geen categorienov 07 2017, 19:18
Je rijdt in je auto naar het werk en kijkt om je heen naar de type auto’s die naast en langs je rijden. De kans is het grootst dat je een Volkswagen op de andere weghelft voorbij ziet komen. Uit onderzoek van Wijkopenautos.nl blijkt dat auto’s van dit merk veruit het meest getaxeerd worden en het populairst zijn op de occasionmarkt. Dit is niet de enige conclusie die uit het onderzoek wordt getrokken.
Een opvallende constatering is dat mensen vaker de voorkeur geven aan een occasion dan aan een nieuwe auto. De keuze valt minder vaak op een luxe auto. Merken zoals BMW, Audi en Mercedes-Benz worden namelijk minder vaak gekozen dan voorheen. Zo waren auto’s van het merk Audi in 2014 nog voor 11% verantwoordelijk voor de occasionverkopen. In 2017 is dit aantal gedaald naar 7%. De merken BMW en Mercedes-Benz daalden allebei in dezelfde jaren van 12% naar 8%.
De ontwikkeling per automerk is af te lezen in de grafiek in de infographic. Hier is een verloop te zien vanaf 2014 tot 2017. Ook is er specifiek gekeken naar de verschillende provincies in Nederland. Bij iedere provincie is de top 3 terug te zien van meest getaxeerde auto’s. In alle 12 Nederlandse provincies is Volkswagen de populairste occasion.
De VWE heeft het Nationaal Occasion Onderzoek 2017 uitgevoerd. Hierin is een duidelijk onderscheid te zien tussen de verschillende auto-segmenten in de verkoop van occasions. Volgens de VWE is het C-segment verantwoordelijk voor veruit de grootste omzet binnen de markt. De segmenten A en B stijgen in populariteit, maar behouden relatief een klein aandeel. SUV’s stijgen het hardst in Nederland. Bij de segmenten voor sportauto’s, terreinwagens en coupés is juist een daling te zien.
Ook zijn er opvallende ontwikkelingen te zien in de import en export van auto’s in Nederland. Al enkele jaren laat de export een lichte daling zien. De import daarentegen stijgt al meerdere jaren op rij zeer sterk. Twee op de drie auto’s die worden geïmporteerd zijn afkomstig uit Duitsland. Dit kan het feit veroorzaken dat Duitse auto’s het zo goed doen op de Nederlandse automarkt.
infographic-waardebepalingen-nederland
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten