Oxford Universiteit reageert op rechtszaken tegen aanrandende Tariq Ramadan: 'Complot van Europeanen tegen moslims!'

Geen categorienov 07 2017, 16:00
Meerdere vrouwen in Zwitserland en Frankrijk hebben de islamitische 'intellectueel' Tariq Ramadan aangeklaagd wegens verkrachting of seksueel misbruik. Het net lijkt zich te sluiten rondom de Egyptenaar, maar collega's aan de Universiteit van Oxford kijken liever de andere kant uit: zij klagen over een complot om moslims op Europese bodem te vervolgen.
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat het hele #MeToo-gebeuren niet iets is van de roomblanke westerse man: seksueel misbruik komt voor in allerlei culturen, en zeker ook de islamitische cultuur heeft ermee te maken. De cultuur die dus Tariq Ramadan voortbracht: kleinzoon van de oprichter van de Moslim Broederschap, en zelfs niet onverdienstelijk in de academische wereld. Zo heeft de zogenaamde 'bruggenbouwer' een hoogleraarschap aan de prestigieuze Oxford Universiteit veroverd, en leert hij in die positie studenten hoe je nu écht tegen de islam moet aankijken.
Maar Zwitserse en Franse vrouwen zijn niet zo blij met Ramadans baan. Niet vanwege z'n onderwijs, maar vanwege z'n losse handjes. Ramadan wordt verweten een aanrander en een seksueel roofdier te zijn. Of dat ook zo is, zal de rechter moeten uitwijzen.
De collega's van Ramadan in Oxford weten het antwoord echter al: onze Tariq zou zoiets nóóít doen en is per definitie onschuldig. Enige poging hem in verband te brengen met aanrandingen moet wel betekenen dat er een complot gaande is om hem ten val te brengen alleen maar omdat hij een moslim is:

"Want niet alleen mag [Ramadan] gedurende het onderzoek blijven lesgeven van zijn huidige werkgever Oxford, hij wordt openlijk gesteund door collega-professor Eugene Rogan en de faculteit zelf. Rogan heeft tijdens een vergadering over de kwestie gezegd dat de beschuldigingen richting Ramadam een poging van ‘Europeanen’ is om ‘samen te spannen tegen een prominente moslim-intellectueel.’

Professor van ‘hedendaagse islamitische studies’ Tariq Ramadan, de kleinzoon van Hassan al-Banna, de oprichter van het Moslim Broedershap, heeft de beschuldigingen krachtig ontkend en verklaarde op Facebook dat hij ‘doelwit is van een lastercampagne’, georganiseerd door zijn ‘langdurige tegenstanders’."

Alles is een complot, de Westerse man is schuldig zelfs als alle vege tekens richting een Egyptische moslim wijzen, en Tariq Ramadan is nog heiliger dan Jezus in een kerstboom. Wat fijn dat de wereld van de multiculti-gaarkokers nog altijd zo heerlijk overzichtelijk is.
Update: ah, kijk, er gebeurt wat. Oxford is uit de slachtofferstand en heeft Tariq Ramadan op non-actief gezet. Hopsakee!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten