Basisonderwijs woedend op Nachtmerriekabinet-Rutte III: er wordt alsnog voor tientallen miljoenen bezuinigd op primair onderwijs

Basisonderwijs woedend op Nachtmerriekabinet-Rutte III: er wordt alsnog voor tientallen miljoenen bezuinigd op primair onderwijs

De PO-raad, de sectororganisatie voor het primaire onderwijs, is boos. Heel boos.

Eerder lieten VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat er fors "geïnvesteerd" zou worden in het onderwijs. Jawel, de salarissen in het basisonderwijs zouden flink verhoogd worden en de werkdruk voor docenten zou lager worden gemaakt. Die docenten waren daar natuurlijk ontzettend blij mee. Minder werk(-druk), maar meer geld. Wie wil dat niet.

Nou, helaas voor al die blij meesters en juffen blijken die "investeringen" nogal tegen te vallen. Een tekort op de begroting van het ministerie van Onderwijs onder Nachtmerriekabinet-Rutte II wordt namelijk doorgeschoven naar Rutte's nieuwe Nachtmerriekabinet. De bezuiniging die daardoor noodzakelijk is komt de komende jaren neer op zo'n 61 miljoen euro.

De sectororganisatie voor het primaire onderwijs is dan ook witheet van woede:

"Het is onverantwoord dat er nog meer wordt bezuinigd. De bezuiniging overschaduwt bovendien de extra investeringen die het kabinet aankondigde om de salarissen in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen."

En:

"Met bezuinigingen hier bovenop geeft het kabinet het onderwijs een trap na."

Zo is Rutte III er dus in een paar weken tijd in geslaagd om échte liberalen tegen zich in het harnas te jagen door toe te geven aan de eisen van onderwijzers (die meer geld voor minder werk wilden, wat volstrekt belachelijk is), én die onderwijzers ook door stiekem toch een bezuiniging van maar liefst 61 miljoen euro door te drukken. Er zijn niet veel regeringen die erin slagen om door iedereen gehaat te worden, maar Rutte III dus wel.

Heel knap.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties