Hoppa! 3500 Kilo cocaïne onderschept

Hoppa! 3500 Kilo cocaïne onderschept

De politie heeft in Oosterhout en Woerden vijf mensen opgepakt wegens cocaïnesmokkel. De straatwaarde bedraagt zo'n 175 miljoen euro en is een van de vijf grootste vangsten van het afgelopen jaar. Via de Telegraaf.

De cocaïne werd al in Antwerpen onderschept maar de lege container werd doorgestuurd naar z'n oorspronkelijke plaats van bestemming. Daar werden de verdachten opgepakt toen ze de container wilden openen.

De container moest naar een transportbedrijf waar de verdachten werkzaam waren. Het bedrijf bleek al langer in beeld bij de recherche. Ze schijnen daar vaker 'pakketjes' te ontvangen en door te sluizen.

In 2011 werd directeur Paul van Wanrooij al opgepakt toen er 2500 kilo cocaïne in een van de containers op zijn terrein lag. Hij werd toen vrijgesproken omdat er onvoldoende bewijs voor betrokkenheid of invoer was. Het is niet bekend of deze directeur nu ook bij de arrestanten hoort. Dit keer zal de arrestatie waarschijnlijk wel voor beter resultaat zorgen.

De Belgische en Nederlandse narcotica-brigades zijn in ieder geval flink aan het huishouden gezien de hoeveelheden die ze de laatste tijd te pakken weten te krijgen mét aanhoudingen en arrestaties. De samenwerking lijkt op dat vlak in ieder geval z'n vruchten af te werpen. Ook met de opsporingen gaat dit vlot, zo hebben ze één van de verdachten in Rotterdam weten aan te houden en een andere in Turnhout, een paar uit Oosterhout en iemand uit Woerden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer