Hoppa: haatimam die vrolijk terrorisme goedpraat verdwijnt in Rusland wél achter de tralies

Geen categoriemei 05 2017, 20:00
Een haatimam die dacht probleemloos terreur te kunnen verheerlijken heeft dat met een gevangenisstrafje moeten bekopen.
Laat dit een voorbeeld zijn voor vele andere landen die op dit moment nogal laks omgaan met haatpredikers zoals imam Makhmud Velitov. Hoewel ik zeker geen fan ben van Vladimir Poetin en zijn praktijken, kan ik wel vol instemmen met de manier waarop islamistische gekkies worden aangepakt in Rusland. Dat is namelijk een tikkeltje anders dan in, ik noem maar wat, Nederland. In ons fijne land staan burgemeesters machteloos als een prediker met banden met terreurbeweging Hamas even een paar duizend mensen komt toespreken: in Rusland verdwijnen dit soort types gewoon linea recta achter de tralies!
De imam in kwestie vond het namelijk nodig om in zijn moskee terreurdaden van de Hizb ut-Tahrir-beweging goed te praten. Dit is een beweging die in vrijwel alle Arabische landen, maar ook in Rusland, gekenmerkt is als terreurbeweging en dus verboden is. Dat is ook niet zo gek: deze salafistische bende wil namelijk niets liever dan dat alle moslimlanden verenigd worden in één kalifaat. Hmm, komt dat niet ergens bekend voor? Precies: het is precies wat ISIS wil, en laat dat nou net de grootste lieverdjes van deze wereld zijn, maar niet heus.
Niet zo gek dus dat zelfs de Arabische wereld deze groep als een stel gekken ziet. Hier in het Westen zijn wij echter veel te soft om ze te zien voor wat ze echt zijn: in Nederland bijvoorbeeld mogen ze vrolijk bijeenkomsten houden en mensen rekruteren voor hun gelederen. Wat heerlijk tolerant toch weer! Totdat je je beseft dat je een wolf hebt binnengelaten, en die je zogenaamde tolerantie eventjes de deur uitsmijt. Fijn.
Gelukkig is men dus niet overal op deze wereld dus zo naïef als dat men in Den Haag is. Deze haatimam Velitov verdwijnt voor drie jaartjes de cel in, wat natuurlijk nog steeds veel te weinig is als je bedenkt dat hij feitelijk opriep tot de vernietiging van alles waar de Westerse wereld voor staat. Relatief gezien is het echter een enorme stap, aangezien we er hier nog niet eens over uit zijn of het wel kan dat je moslims oppakt, alleen maar omdat ze een enigszins 'onconventionele' versie van hun geloof aanhangen. We graven ons eigen graf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten