snapshot7

Hopsa! Boris Johnson maakt GEHAKT van andere Conservatieven, wint eerste stemronde GLANSRIJK

Geen categoriejun 13 2019, 15:00
Boris Johnson heeft een uitstekende middag, want hij heeft de eerste horde om leider van de Conservatieve Partij in het Verenigd Koninkrijk te worden met een overdaad gewonnen. 114 partijgenoten steunden hem, terwijl de nummer 2 - Jeremy Hunt - slechts 43 stemmen genoot. 'Boris' staat daarmee al met één voet in 10 Downing Street als de nieuwe premier van het VK.
snapshot2
Eindelijk zijn er dan stemmen! De eerste slag in de strijd om de nieuwe leider van de Conservatieven te worden is vanmiddag met overmacht gewonnen door Boris Johnson. De brexit-voorstander geniet nu al de steun van meer dan eenderde van de Tory-parlementariërs, die de aankomende week gaan beslissen wie hun leider wordt. Eigenlijk liet de voormalige burgemeester van Londen iedereen kansloos. Andere 'Brexiteers' zoals Michael Gove (37 stemmen), Dominic Raab (27 stemmen) en Andrea Leadsom (11 stemmen) bleven ver achter.
Maar ook het smaldeel van de partij dat nog steeds hoopt op een verlengd verblijf in de EU deed het niet beter. Jeremy Hunt werd weliswaar tweede, maar met pakweg eenderde van de stemmen die Johnson kreeg. Rory Stewart had net meer dan de 17 ondersteuningen om doorgelaten te worden: 19.
Al met al lijkt het erop dat deze race eigenlijk bijna niet meer verloren kan worden door Boris Johnson. Hij moet iets ongelofelijk doms doen, of iemand anders moet zichzelf razendsnel opnieuw uitvinden als een soort supercampagnevoerder. Beide scenario's lijken niet waarschijnlijk.
Dus men, kopje smakelijke Boris-thee dan maar? Z'n tegenstanders kunnen maar alvast beter aan hem gaan wennen!
[caption id="attachment_207879" align="aligncenter" width="950"]Boris Johnson met een dienblad vol koppen thee. Bron: Screenshot BBC News / YouTube. Boris Johnson met een dienblad vol koppen thee. Bron: Screenshot BBC News / YouTube.[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten